PSRM își exprimă „nedumerirea de atacul public al PCRM asupra socialiștilor și a lui Igor Dodon”: „Vom iniția o ședință la care vom cere explicațiile de rigoare”

Autor: , in Actualitate / Politic / 7 octombrie, 2022, 12:08

Partidul Socialiștilor din Republica Moldova (PSRM) au emis vineri, 7 octombrie, o notă în care își exprimă „nedumerirea față de atacul public al Partidului Comuniștilor (PCRM) asupra Socialiștilor și a lui Igor Dodon”, anunțând că va fi „inițiată o ședință a blocului, la care vor cere explicațiile de rigoare”. Reacția vine după ce colegii de bloc au publicat pe site-ul oficial al PCRM un articol în care critică dur declarațiile socialiștilor, în special, ale lui Igor Dodon care a spus că datorită lui, Vladimir Voronin este acum în Parlament.

„Cu certitudine acest lucru este nepotrivit, mai ales în perioada dificilă prin care trece astăzi țara și opoziția, inclusiv socialiștii. Este inoportun și dezonorant să lovești în spate un partener cu care ai dat mâna, ai mers în luptă și ai ajuns în Parlament. Astfel de declarații, pline de egoism și manipulare, sunt fără îndoială în detrimentul opoziției parlamentare și dezorientează alegătorii blocului”, este reacția membrilor PSRM.

În nota emisă de PSRM este menționat că „în spatele Blocului parlamentar al Socialiștilor și Comuniștilor sunt alegători, este o platformă comună și sunt promisiuni”: „Cuvântul dat trebuie respectat, la fel cum trebuie respectați alegătorii și partenerii. Chiar și de Vladimir Voronin”.

În acest context, socialiștii au anunțat că vor iniția o ședință a blocului la care vor cere explicațiile de rigoare.

Până atunci, PSRM susține că se va abține de la comentarii și presupuneri despre „adevăratele motive ce stau în spatele acestui atac”.

Anterior, socialistul Vlad Batrîncea a menționat a declarat că în cadrul Blocului Comuniștilor și Socialiștilor există unele neînțelegeri și nemulțumiri.

„Pe de o parte, am avut o cooperare excelentă în bloc. Pe de altă parte, observăm cooperarea lor (n.r: PCRM) cu un alt partid politic. Ei, bine, dacă le este convenabil, atunci este alegerea lor. Evident, ar fi colegial să elaborăm agenda celor două partide care fac parte din bloc. Comunicăm şi coordonăm activităţile parlamentare ale fracţiunii noastre. În ceea ce priveşte activităţile în afara parlamentului, fiecare partid îşi are propriul său chip şi agendă. Nu mai ştiu care este procedura lor internă, dar observăm o anumită afinitate cu un alt partid politic. Aceasta este agenda lor”, a a spus Batrîncea.

La o zi distanță, liderul de onoare al PSRM, Igor Dodon, a spus că știe despre neînțelegerile cu comuniștii, sugerându-i lui Vladimir Voronin să „nu uite cine l-a adus în Parlament” și să înceteze ca la ședințele Parlamentului să îi „înțepe” pe colegii socialiști: „(…) Eu nu eram politician dacă nu era Voronin, dar Voronin nu era să fie în Parlament dacă eu nu acceptam ca socialiștii să construiască blocul cu comuniștii. Așa că, dacă am decis împreună să mergem, haideți împreună și nu e nevoie la ședințele Parlamentului să înghimpați colegii socialiști”.

Apoi, PCRM a publicat pe site-ul oficial al partidului un articol în care critică declarațiile lui Batrîncea și Dodon.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X