(VIDEO) Trei bărbați au fost reținuți, după ce au încercat să scoată din țară, prin contrabandă, 700.000 de țigări. Doi dintre aceștia sunt angajați ai Poliției de Frontieră

Autor: , in Actualitate / Social / 7 octombrie, 2022, 10:30

O încercare de scoatere ilegală din țară a 700.000 de țigări peste Prut, prin localitatea Șirăuți, Briceni, a fost deconspirată în noaptea zilei de joi, de procurorii PCCOCS de comun cu ofițerii de investigații ai INI, angajații SPIA a MAI și ai Serviciului Vamal. Trei persoane, dintre care doi angajați ai Poliției de Frontieră, au fost reținuți.

La fața locului, oamenii legii au reținut o persoană, iar pe parcursul aceleeași zile au reținut alte două persoane care au facilitat schema de contrabandă. Cei doi s-au dovedit a fi angajați ai Poliției de Frontieră din regiunea de nord, unul dintre aceștia fiind cu funcție de conducere în cadrul instituției.

Bănuiții reținuți au vârste cuprinse între 23 și 40 de ani. Potrivit datelor din dosar, aceștia sunt parte a unui grup infracțional, care transportau marfa de contrabandă peste Prut prin folosirea unui mecanism bazic similar tirolianei sau telefericului.

Cele 69 de cutii cu țigări de contrabandă depistate în două mijloace de transport, precum și în apropierea malului Prutului, au fost indisponibilizate. Urmează ca procurorii PCCOCS să le formuleze și prezinte învinuirile celor trei reținuți, în vederea solicitării aplicării arestului preventiv pentru 30 de zile, timp în care aceștia se prevalează de prezumția nevinovăției, potrivit legii.

Reacția Poliției de Frontieră:

Poliția de Frontieră condamnă actele de implicare a angajaților în activități ilicite și acordă suportul necesar instituțiilor de resort pentru ca aceștia să fie atrași la răspundere.

Astfel, pe faptul reținerii a doi polițiști de frontieră din regiunea de nord care ar fi implicați în transportarea mărfii de contrabandă peste Prut, la nivelul Poliției de Frontieră au demarat cercetări interne, prin care vor fi documentate toate împrejurările privitoare la infracțiunea invocată.

Instituția de frontieră a subliniat că nu tolerează astfel de cazuri și va întreprinde toate măsurile necesare pentru a investiga echidistant orice abuz în serviciu, cu respectarea normelor de prezumție a nevinovăției.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X