Washington Post: Un membru al cercului intim al lui Putin l-a confruntat direct pe liderul rus în legătură cu greșelile și eșecurile din Ucraina

Autor: , in Externe / 7 octombrie, 2022, 17:49

Un membru al cercului intim al lui Vladimir Putin l-a confruntat direct pe președintele rus în legătură cu greșelile și eșecurile din războiul din Ucraina, a relatat Washington Post (WP), citând serviciile secrete americane, potrivit The Guardian, citat de g4media.ro.

Individul, pe care WP nu l-a numit, i-ar fi exprimat lui Putin îngrijorarea cu privire la proasta gestionare a efortului de război și la greșelile făcute de liderii militari ruși.

Un oficial de informații occidental anonim a declarat pentru ziar:

„De la începutul ocupației am fost martorii unei stări de alarmă crescânde din partea unui număr de persoane din cercul intim al lui Putin. Evaluările noastre sugerează că aceștia sunt deosebit de îngrijorați de recentele pierderi rusești, de direcția greșită și de deficiențele militare extinse”, a afirmat un oficial al serviciilor de informații occidentale pentru ziarul american, sub protecția anonimatului.

Un alt oficial de rang înalt a declarat că „există o mulțime de oameni care sunt convinși că acest lucru nu merge bine sau că nu este cursul corect de acțiune”.

Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a recunoscut că au existat dezacorduri cu privire la război, dar a adăugat că „totul face parte din procesul obișnuit de lucru”.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X