Zece percheziții, efectuate la un ex-șef al Direcției Generale Combaterea Corupției a CNA, vizat într-un dosar de îmbogățire ilicită

Autor: , in Actualitate / Social / 7 octombrie, 2022, 16:06

Procurorii anticorupție au descins cu 10 percheziții, vineri, 7 octombrie, la un fost șef al Direcției Generale Combaterea Corupției a Centrului Național Anticorupție, vizat într-un dosar de îmbogățire ilicită.

„Investigațiile în privința fostului angajat CNA au fost inițiate de către procurorii anticorupție din aprilie 2022, urmare a materialelor aferent controlului de serviciu efectuat de actualul director al CNA, precum și a informațiilor parvenite de la Serviciul de Informații și Securitate. Așadar, începând cu luna aprilie 2022 până la momentul actual, procurorii anticorupție au efectuat acțiuni de urmărire penală și măsuri speciale de investigații”, a precizat Procuratura.

Perchezițiile s-au desfășurat la domiciliul acestuia și a altor persoane terțe, precum și la sediul unei entități economice rezidente, afiliate acestuia.

Potrivit Procuraturii, în cadrul perchezițiilor, au fost depistate și ridicate bunuri și obiecte care au importanță pentru cauza penală și care urmează a fi apreciate în ansamblu cu celelalte probe administrate pe caz.

În rezultatul acțiunilor de percheziție efectuate, fostului funcționar i-a fost aplicată măsura preventivă sub formă de obligarea de a nu părăsi localitatea pe un termen de 60 zile, iar în următoarele zile urmează să-i fie înaintată învinuirea în comiterea infracțiunii de îmbogățire ilicită.

Notă:
Persoana acuzată de săvârșirea unei infracțiuni este prezumată nevinovată atâta timp cât vinovăția sa nu va fi constatată printr-o hotărâre judecătorească de condamnare definitivă.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X