Reacția Ambasadei Rusiei la Chișinău, după ce sediul i-a fost vandalizat: Am transmis o notă de protest autorităților moldovene

Autor: , in Actualitate / Politic / 8 octombrie, 2022, 19:43

Ambasada Rusiei la Chișinău a reacționat a doua zi după ce vineri seara sediul misiunii diplomatice a fost ținta unor acte de vandalism. Misiunea a expediat o notă de protest autorităților moldovene.

„Ambasada se așteaptă ca incidentul ostil să primească o evaluare procedurală corespunzătoare și să nu se repete în viitor, iar cei responsabili să fie pedepsiți”, au reacționat rușii.

„În seara de 7 octombrie a avut loc o acțiune ostilă împotriva Ambasadei Rusiei la Chișinău. Cu complicitatea tacită a autorităților, a avut loc un atac asupra misiunii diplomatice ruse: petarde i-au deteriorat clădirea, s-a încercat intrarea neautorizată în complexul ambasadei, s-au scris inscripții jignitoare pe gardul misiunii diplomatice. Din fericire, nu s-au înregistrat victime în rândul angajaților și membrilor familiei acestora.

Acest atac reprezintă o încălcare gravă a prevederilor Convenției de la Viena privind relațiile diplomatice din 18 aprilie 1961, a Tratatului de prietenie și cooperare dintre Federația Rusă și Republica Moldova, precum și a Declarației comune a miniștrilor de externe a Federației Ruse și Republicii Moldova, cu ocazia împlinirii a 20 de ani de la semnarea acesteia la Moscova, la 17 noiembrie 2021”, se mai arată în comunicatul Ambasadei.

Vezi și: (FOTO, VIDEO) Ambasada Rusiei din Chișinău, vandalizată în ziua aniversării lui Putin. Suspectul – un bărbat originar din Rusia

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X