În timp ce Rusia bombardează și ucide creștini nevinovați în Ucraina, mitropolitul Vladimir se roagă pentru sănătatea lui Putin

Autor: , in Actualitate / Social / 10 octombrie, 2022, 16:40

În timp ce armata rusă bombardează Ucraina și omoară creștini nevinovați, Vladimir, mitropolitul Chișinăului și a Întregii Moldove, se roagă pentru sănătatea lui Putin. El a condus o liturghie festivă, la o mănăstire de lângă Moscova, unde clerul prezent s-a rugat pentru comandantul suprem al forţelor armate ruse şi i-a cântat mulţi ani celui care a invadat Ucraina, transmite tvrmoldova.md.

Sâmbătă, biserica rusă a sărbătorit ziua sfântului Serghie de la Radonej. Cu această ocazie, ierarhii patriarhiei ruse s-au adunat la mănăstirea de la Serghiev-Posad, acolo unde sunt păstrate moaştele sfântului. De la slujbă a lipsit patriarhul Kirill, despre care presa scrie că suferă în urma unor complicaţii provocate de Covid. În locul lui, liturghia fost condusă de Întâi-stătătorul bisericii ruse din Republica Moldova.

În timpul liturghiei, au fost rostite rugăciuni pentru armata agresoare, dar şi pentru Vladimir Putin: „Încă ne rugăm ţie, Dumnezeului nostru, pentru conducătorul statului rus – Vladimir Vladimirovici. Dăi Doamne milă, îndurare, sănătate şi mulţi ani. Păzeşte-l de toţi duşmanii văzuţi”.

Amintim că mitropolitul este originar din Cernăuţi, Ucraina, ca şi mitropolitul Ucrainei, Onufrie. Diferenţa este că, în urma invaziei ruse, ultimul a ieşit de sub tutela bisericii ruse, după declanşarea războiului. În schimb, Putin este pomenit în continuare în bisericile Mitropoliei Moldovei, cu excepţia a câtorva parohii. Amintim că reprezentanții Partidului Liberal i-a cerut recent mitropolitului Vladimir să iasă de sub jurisdicţia Patriarhiei Ruse, apel care, însă, a rămas fără nicio reacţie.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X