Mitropolit Vladimir a fost decorat de către Patriarhul Kiril cu una dintre cele mai înalte distincții ale Patriarhiei Moscovei

Autor: , in Actualitate / Social / 14 octombrie, 2022, 08:25

Mitropolitul Vladimir a fost decorat de către Preafericitul Patriarhul Kiril cu una dintre cele mai înalte distincții ale Patriarhiei Moscovei – Ordinul Patriarhal, „Cuviosului Serafim de la Sarov”, gr. I. Aceasta i-a fost oferită la 13 octombrie, după finalizarea lucrărilor Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Ruse.

„Această deosebită decorație este o apreciere a eforturilor Înaltpreasfinției Sale de consolidare a societății moldovenești în jurul valorilor Ortodoxe, dar și a vrednicei și îndelungatei păstoriri a turmei încredințate spre oblăduire”, se menționează în nota Mitropoliei Chișinăului și a Întregii Moldove.

Mitropolitul Vladimir a mulțumit Patriarhului Kiril pentru înaltul Ordin și pentru încrederea acordată, declarând că și în continuare, Biserica Ortodoxă din Moldova va merge pe aceeași cale a unității și statorniciei întru credință, se mai spune în comunicatul Mitropoliei.

în cadrul vizitei din Federația Rusă, Mitropolitul Vladimir al Chișinăului și Întregii Moldovei, liderul bisericii din Republica Moldova subordonată canonic Rusiei, s-a rugat pentru sănătatea președintelui rus Vladimir Putin, notează TVR Moldova. El a condus o liturghie festivă, la o mănăstire de lângă Moscova, unde clerul prezent s-a rugat pentru comandantul suprem al forţelor armate ruse şi i-a cântat mulţi ani celui care a invadat Ucraina.

Pe de altă parte, reprezentantul Bisericii Ortodoxe din Moldova, protoiereul Vadim Cheibaş a declarat pentru Ziarul de Gardă că această vizită în Rusia a mitropolitului Vladimir este una „ordinară”, pe care „o face tradițional în perioada lunii octombrie, atunci când se serbează Sântul Cuvios Serghie de Radonej”. Ulterior, mitropolitul va participa și la o ședință a sfântului Sinod, potrivit secretarului mitropolitan.

Întrebat dacă în cadrul vizitei mitropolitul s-a rugat pentru sănătatea președintelui Vladimir Putin, în contextul războiului pe care l-a declanșat în Ucraina, așa cum scrie presa de la Chișinău, Vadim Cheibaș a afirmat că îndemnul lansat de patriarhul Moscovei pentru ca credincioșii să se roage pentru Vladimir Putin „este valabil doar pentru spațiul Federației Ruse”.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X