(VIDEO) Va păți Putin ca Ceaușescu? Armand Goșu, despre „singurul scenariu plauzibil de schimbare a puterii în Rusia”

Autor: , in Actualitate / Cultură/Media / 28 octombrie, 2022, 19:15

Istoricul român Armand Goșu, una dintre cele mai avizate voci în ceea ce privește expertiza pe spațiul ex-sovietic, consideră că singurul scenariu plauzibil de schimbare a puterii în Rusia, în condițiile actuale, este ca o parte din blocul militar și al serviciilor secrete să „întoarcă armele” împotriva lui Vladimir Putin.

Potrivit lui Armand Goșu, scenariul în care regimul lui Putin va cădea ca urmare a protestelor stradale este mai degrabă utopic.

„Nu plecați de la premisa că oamenii vor ieși și vor cere libertate și vor dărâma puterea (n. r. – de la Moscova). Scenariul care se poate prevede e că o parte din blocul de servicii secrete, armată, zonă militară… unii își pierd încrederea în lideri… și o parte din acest bloc să trădeze și ăsta să însemne sfârșitul lui Putin. Nu este exclus acest scenariu.

Este singura variantă plauzibilă de schimbare a puterii, pentru că dacă rezistă zona militarizată și rămâne monolită… deci cum s-a întâmplat, într-un fel, în decembrie 89 cu Ceaușescu, până au trădat din securitate, din armată, și s-au întors împotrivă. Se poate întâmpla să fie chiar ca în 89”, a declarat Armand Goșu în cadrul emisiunii „Obiectiv EuroAtlantic” de la Defence Romania.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X