Litvinenco, despre o eventuală demisie și conversațiile private care au devenit publice: „Discuții trunchiate, rupte din context; Nu mă voi lăsa intimidat în faţa hoţilor”

Autor: , in Actualitate / Justiție / Politic / 11 noiembrie, 2022, 10:27

Ministrul Justiției, Sergiu Litvinenco susține că în urma spargerii contului său de Telegram au apărut „discuții trunchiate, deplasate şi rupte din context, fapt care a dus la denaturarea informaţiei cu scop de manipulare şi fabricare a unor falsuri grosolane”. Totodată, a menționat că nu va demisiona, argumentând că „sunt gata să răspund pentru acțiunile mele în fața cetatenilor, dar nu mă voi lăsa intimidat în faţa hoţilor şi corupţilor”.

Ajunşi în pragul disperării, încolţiţi din toate părţile de justiţie, de presă, de oameni, de comunitatea internaţională, care le-a aplicat sancţiuni fără precedent, hoţii şi bandiţii încearcă din răsputeri să destabilizeze situaţia din ţară. Unii – pentru a scăpa cu zile la libertate, alţii – la comanda stăpânilor din străinătate, dar cu toţii vor să deturneze parcursul pro-european al Republicii Moldova. Pentru aceasta ei nu economisesc nici resurse (furate de la oameni), dar nici nu se sfiesc să aplice cele mai mârşave metode de intimidare şi manipulare contra celor care le stau în cale. Coruperea, minciuna, filarea, ameninţarea, fabricarea falsurilor şi propaganda prin mass-media şi reţele sociale sunt folosite la turaţie maximă, pentru a atinge acest scop. Spargerea conturilor şi interceptarea ilegală a corespondenţei private a preşedintelui şi ale membrilor Guvernului sunt ultimele isprăvi la care a recurs alianţa hoţilor în acest sens”, a declarat Litvinenco.

Ministrul Justiției admite că vor urma și alte acțiuni.

„Aşa cum am declarat anterior, în rezultatul spargerii contului meu personal de pe o reţea de socializare, în spaţiul public au fost publicate fragmente din corespondenţa mea. Mai multe convorbiri de-ale mele au fost trunchiate, deplasate şi rupte din context, fapt care a dus la denaturarea informaţiei cu scop de manipulare şi fabricare a unor falsuri grosolane în adresa mea, a colegilor şi a familiei mele. După ce au văzut că nu au nimic cu ce să mă șantajeze, au recurs la falsificări și „desenări” grosolane. Și vor mai continua, fiindcă nu au de gând să se oprească aici”, a comentat membrul Cabinetului de miniștri.

Litvinencpo susține că este gata să răspundă în fața legii și a cetățenilor pentru acțiunile sale.

În această ordine de idei, declar cu toată răspunderea că nici pe parcursul mandatului și nici înainte de acesta nu am comis acte care să încalce legea sau să atragă orice alt fel de sancţiune. Sunt gata să răspund pentru acțiunile mele în fața cetatenilor, dar nu mă voi lăsa intimidat în faţa hoţilor şi corupţilor care au jefuit ţara timp de 30 de ani şi care vor să-i oprească parcursul spre libertate, democraţie şi prosperitate”, a conchis Litvinenco.

Conturile de Telegram ale mai multor demnitari de stat, printre care și al președintei Maia Sandu și al ministrului Infrastructurii, Andrei Spînu, au fost sparte miercuri, 9 noiembrie.

Mesajul publicat pe contul lui Spînu făcea referire la acte de corupție și-l menționa pe Litvinenco, ducând un șir de discuții care i-ar aparține. Un link activ ducea către o pagină care afișa următoarele:

Deocamdată, făptașul nu a fost identificat.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X