BCS depune moțiune simplă asupra politicilor Ministerului Justiției. Bolea: Asistăm la continuarea serialului Săptămâna Patimilor

Autor: , in Actualitate / Politic / 17 noiembrie, 2022, 10:50

La ședința Parlamentului de joi, 17 noiembrie, Blocul Comuniștilor și Socialiștilor (BCS) a depus moțiune simplă pe politicile Ministerului Justiției, așa cum a anunțat acum două zile.

Textul a fost dat citire de la tribuna centrală a Parlamentului de socialistul Vasile Bolea.

Ministerul Justiției a creat un sistem prin care anumiți judecători sau procurori acționează doar la directivele Partidului Acțiune și Solidarite sau Ministerul Justiției. Luna noiembrie din 2022 va fi una neagră. Noi am văzut eclipsa solară, noi am văzut eclipsa lunii de pe cer, iar acum în loc de strălucirea Guvernului Gavrilița vom trăi și eclipsa sa (…) Întreaga societate a urmărit acele acțiuni privind subjugarea Consiliului Superior al Magistraturii. Acum această instituție este o instituție paralizată. De trei ani nu se organizează Adunarea Generală a Judecătorilor, iar actuala componență a CSM nu prezintă raportul său de activitate în fața judecătorilor. În această ordine de idei, Ministerul nu a întreprins nicio acțiune privind deblocarea situației, iar această componență a CSM să răspundă în fața Adunării judecătorilor. Asistăm la continuarea serialului Săptămâna Patimilor, unde mai mulți politicieni din opoziție au aflat cine sunt călăii lor, iar călăii înțeleg că au nimerit în propria lor capcană”, a declarat Bolea.

BCS înaintează moțiune simplă pe politicile în domeniul justiției și solicită:

1. Restabilirea statului de drept prin înaintarea acțiunilor privind declararea nulității actelor de numire în funcție procurorilor șefi în diferite subdiviziuni ale Procuraturii din cauza planării suspiciunilor rezonabile privind trucarea concursurilor.

2. Scoatere de sub control politic a sistemului procuraturii prin modificarea legislației unde ministrul Justiției să fie exclus din componența Consiliului Superior al Procurorilor.

3. Reevaluarea proceselor pornite de reformă în justiție prin prisma excluderii factorului politic de influență nejustificată și asigurarea unui proces transparent de transformări pozitive justiției”, a precizat Bolea.

În cadrul unei emisiuni TV, președintele Parlamentului, Igor Grosu a anticipat că moțiunea va pica.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X