(FOTO) Sandu și Macron, în același avion spre Franța. Popescu: Va avea loc conferința de sprijin a Moldovei

Autor: , in Actualitate / Politic / 21 noiembrie, 2022, 07:45

„După finalizarea programului de la Sommetul Francofoniei (n. r. – din Tunisia), împreună cu președintele francez Emmanuel Macron, președinta Maia Sandu, șefa diplomației franceze Catherine Colonna și echipele noastre, în drum spre Paris, unde va avea loc Conferința de sprijin a Moldovei, am vorbit despre pașii pe care îi întreprindem pentru aprofundarea cooperării dintre țările noastre, impactul benefic al investițiilor franceze care contribuie la modernizarea europeană, dar și asistența oficială pentru dezvoltare necesară în drumul reformelor inițiate de autorități în procesul de integrare europeană”.

Anunțul îi aparține ministrului moldovean de Externe, Nicu Popescu, și a fost făcut duminică seară, 20 noiembrie.

„Am mai discutat și ultimele pregătiri pentru cea de-a treia reuniune a Platformei de sprijin pentru Republica Moldova, găzduită de Franța și care va demara mâine la Paris.

Mulțumesc mult Franței, României și Germaniei, co-președinții Platformei, care alături de prietenii noștri din G7, UE și organizațiile internaționale transmit un semnal clar privind consolidarea acestui nou format ca instrument pentru coagularea sprijinului internațional necesar țării noastre”, a mai scris Popescu.

„Moldova are prieteni buni, împreună cu care vom izbuti să depășim costurile dramatice ale războiului asupra economiei și a sectorului energetic.

Împreună, vom aduce Moldova în Uniunea Europeană”,  adăugat oficialul.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X