O nouă pană masivă de curent în Republica Moldova. Spînu: E urmare a bombardamentului Rusiei împotriva sistemului energetic ucrainean din ultima oră

Autor: , in Actualitate / Social / 23 noiembrie, 2022, 14:40

Locuitoriii Republicii Moldova s-au pomenit miercuri, 23 noiembrie, începând cu ora 14:25 aproximativ, fără curent electric.

UPDATE: Anunțul făcut de Premier Energy, după ce R.Moldova a rămas fără energie electrică:

Deconectare avariată în sistemul electroenergetic moldovenesc
ÎCS „Premier Energy Distribution” SA informează că astăzi, 23 noiembrie, la ora 14:23 s-a produs o deconectare avariată în sistemul electroenergetic moldovenesc
Operatorul de transport și operatorii de distribuție lucrează pentru restabilirea conectării la energia electrică.
Rugăm consumatorii să manifeste înțelegere, acestea fiind în afara ariei de gestiune a operatorului sistemului de distribuție, și îi asigurăm totodată că se depun toate eforturile pentru menținerea alimentării continue cu energie electrică
”.

Știrea inițială:

Dragi cetățeni, azi avem repetarea situație din 15 noiembrie. Urmare a bombardamentului Rusiei împotriva sistemului energetic ucrainean din ultima oră, avem întreruperi masive de energie electrică în toată țara.

Moldelectrica lucrează pentru restabilirea conectării la energia electrică. Voi reveni cu informații suplimentare în cel mai scurt timp”, a anunțat ministrul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, Andrei Spînu.

Penele de curent sunt formate după o scădere de tensiune.

„Un nou atac barbar al Rusiei care afectează direct cetățenii Republicii Moldova” a spus deputatul PAS, Radu Marian.

Poliția de Frontieră informează că din cauza unei pane de curent în mai multe subdiviziuni de frontieră a fost deconectată energia electrică. În fapt, au fost puse în funcțiune generatoarele de energie electrică pentru buna organizare a activității: „La frontieră, programul de lucru nu a fost întrerupt, lucrăm în regim obișnuit”.

În municipiul Chișinău, toate rutele de troleibuz, staționează. Personalul liniar este la dispoziția publicului călător pentru a oferi informații despre staționări.

Menționăm că, mai multe obiecte ale infrastructurii critice energetice din Ucraina au fost ținta atacurilor cu rachete rusești.

Citește și: Alertă aeriană la scară largă asupra Ucrainei! Zelenski: Adăpostește-te

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X