Parlamentul European, ținta unui atac cibernetic după ce Rusia a fost declarată „stat care sponsorizează terorismul”

Autor: , in Externe / 23 noiembrie, 2022, 20:29

Parlamentul European a fost lovit de un atac cibernetic miercuri, la câteva ore după ce eurodeputații au votat în sesiunea plenară de la Strasbourg o rezoluție prin care Rusia este declarată drept stat care sponsorizează terorismul.

Jaume Duch, purtătorul de cuvânt al Parlamentului European, a declarat că site-ul web al Parlamentului European a căzut din cauza unui atac DDoS (Distributed Denial of Service). „Echipele Parlamentului lucrează pentru a rezolva această problemă cât mai curând posibil”, a adăugat el.

Reunit în plen la Strasbourg, Parlamentul European a adoptat miercuri o rezoluţie referitoare la ultimele evoluţii din războiul brutal de agresiune al Rusiei împotriva Ucrainei, transmite Digi24.

Eurodeputaţii subliniază că atacurile şi atrocităţile deliberate comise de forţele ruse şi reprezentanţii acestora împotriva civililor din Ucraina, distrugerea infrastructurii civile şi alte încălcări grave ale dreptului internaţional şi umanitar constituie acte de terorism şi crime de război. În lumina acestui fapt, ei recunosc Rusia ca stat care sponsorizează terorismul şi „recurge la mijloace teroriste”.

Președinta Parlamentului European, Robeta Metsola, a transmis că un grup pro-Kremlin și-a revendicat responsabilitatea pentru atac. „Slava Ukraine!”, a replicat oficiala.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X