Spînu, după ce Gazprom a anunțat că reduce livrările de gaz în R. Moldova: Presiunea, șantajul și amenințările nu își mai au loc

Autor: , in Actualitate / Economic / Politic / 23 noiembrie, 2022, 08:06

Vicepremierul Andrei Spînu a venit cu o reacție la anunțul potrivit căruia, începând de la 1 decembrie, SAP „Gazprom” va reduce din nou livrările de gaz pentru Republica Moldovava. El a subliniat că „țara noastră are deja are peste 200 mln m3 de gaz în depozite. Presiunea, șantajul, amenințările nu își mai au loc. Împreună ne câștigăm independența energetică”.

Ministrul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, Andrei Spînu a dat asigurări că, tot gazul livrat Republicii Moldova ajunge în țara noastră.

El a mai preciat că, volumele de gaz la care face referință Gazprom că ar fi rămase în Ucraina sunt „economiile și rezervele noastre stocate în depozitele din Ucraina”.

Gazprom, într-un stil cu care deja ne-am obișnuit, neprietenos, ne amenință cu reducerea suplimentară a livrărilor de gaz. Ei acuză Ucraina și Republica Moldova de lucruri neadevărate.

Să fie clar, tot gazul livrat Republicii Moldova ajunge în țara noastră. Tot gazul livrat malului drept este și va fi achitat de noi.

Volumele de gaz la care face referință Gazprom că ar fi rămase în Ucraina sunt economiile și rezervele noastre stocate în depozitele din Ucraina. Să fie și aici clar, aceste volume la fel au fost și vor fi achitate integral de țara noastră.

Oameni buni, Republica Moldova deja are peste 200 mln m3 de gaz în depozite. Presiunea, șantajul, amenințările nu își mai au loc. Împreună ne câștigăm independența energetică”, a comentat Spînu.

La acest subiect: Gazprom reduce livrările de gaz în R. Moldova pentru luna decembrie cu 56,5% din volumul agreat

Gazprom acuză Ucraina că fură gazele destinate Republicii Moldova. Compania ucraineană Naftogaz spune că Rusia răspândește minciuni

Începând de la 1 decembrie, SAP „Gazprom” va reduce din nou livrările de gaz pentru Republica Moldova. Gigantul rusesc va livra cu 56,5% din volumul de gaz coordonat cu S.A. „Moldovagaz” pentru luna viitoare.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X