Ultimele date privind reconectarea cu energie electrică: Poliția a sporit numărul de patrule, în condițiile întunericului

Autor: , in Actualitate / Social / 23 noiembrie, 2022, 19:41

Forțele sistemului afacerilor interne sunt mobilizate la maxim pentru asigurarea ordinii, siguranței și securității sociale prin număr sporit de patrule și servicii oferite cetățenilor, anunță Ministerul Afacerilor Interne (MAI). Actualmente în Republica Moldova sunt implicate aproximativ 125 echipaje de patrulare, dintre care 56 în Chișinău.

În Chișinău încă se circulă cu dificultate. Au fost înregistrate tamponări ușoare. La fluidizarea traficului rutier per țară sunt implicați 250 de polițiști, dintre ei 112 sunt implicați în capitală. În regim intens activează circa 1000 de polițiști. Poliția, împreună cu carabinierii, asigură în continuare paza obiectivelor strategice cu efective sporite.

5 puncte de trecere a frontierei și-au sistat activitatea, motivul fiind lipsa energiei electrice pe teritoriul Ucrainei.

Serviciile 112 sunt asigurate integral, la fel și în cazul intervențiilor la situații excepționale. Aeroportul Internațional Chișinău funcționează în regim normal. Biroul Migrație și Azil funcționează în regim normal, la fel și centrele de cazare.

31 de raioane au fost deja conectate la energie electrică, din acestea 13 sunt conectate parțial. În doar 4 inspectorate de poliție din țară nu este încă energie electrică, autoritățile lucrează la soluționarea problemei. Dispeceratele de poliție funcționează în regim normal.

În prezent, municipiile Chișinău și Bălți sunt conectate parțial, precizează MAI.

„Autoritățile responsabile lucrează la restabilirea conectării la energie electrică. MAI asigură cetățenii că toate forțele sistemului afacerilor interne sunt la datorie pentru ca aceștia să fie în siguranță”, se mai precizează în comunicatul MAI.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X