Grosu: „Se împlinesc 9 luni de când Ucraina luptă pentru dreptul de a exista ca stat independent. Rusia a lăsat pe întuneric Republica Moldova, iar unii cetățeni nici la această oră nu au lumină”

Autor: , in Actualitate / Politic / Social / 24 noiembrie, 2022, 13:16

În debutul ședinței de astăzi a Parlamentului, speakerul Igor Grosu a anunțat că unii cetățeni nici la această oră nu au lumină, în urma deconectărilor de ieri, 23 noiembrie, urmare a bombardamentului Rusiei împotriva sistemului energetic ucrainean. El a dat asigurări că în următoarele ore vor fi conectați toți consumatorii.

Astăzi se împlinesc 9 luni de când Ucraina luptă pentru dreptul de a exista ca stat independent, în limitele granițelor sale recunoscute internațional. Sunt nouă luni de când Federația Rusă bombardează orașele și casele ucrainenilor. Ieri, am văzut din nou, cum acest război nedrept al Federației Ruse în Ucraina afectează direct Republica Moldova. Rusia a lăsat pe întuneric Republica Moldova, iar unii cetățeni nici la această oră nu au lumină”, a declarat președintele Parlamentului.

Speakerul Igor Grosu a anunțat că ultimele informații arată că în următoarele ore vor fi conectați toți consumatorii.

Vă mulțumesc, dragi cetățeni, pentru înțelegere.

Totodată, vreau să aduc sincere mulțumiri echipelor implicate în restabilirea energiei electrice – electricienii, angajații poliției rutiere, salvatorii și pompierii IGSU, personalul medical. Vă mulțumim pentru dedicație!

Uniți și solidari devenim mai puternici”, a conchis Grosu.

Anunțul făcut de Premier Energy, joi, 24 noiembrie, la ora 12:30:

„Rămân fără tensiune circa două mii de consumatori deconectați de la rețeaua de medie tensiune.
Echipele operative ale operatorului de distribuție continuă lucrările de înlăturare a defecțiunilor din instalațiile electrice. Vă asigurăm că depunem toate eforturile pentru restabilirea operativă a furnizării energiei electrice către toți consumatorii afectați”.

Miercuri, 23 noiembrie, Republica Moldova a rămas fără energie electrică aproximativ la ora 14:23. Urmare a bombardamentului Rusiei împotriva sistemului energetic ucrainean, au fost întreruperi masive de energie electrică în toată țara noastră.

După circa o oră și jumătate, energia electrică a fost reconectată parțial.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X