Litvinenco, înainte de moțiunea simplă asupra politicilor desfășurate de Ministerul Justiției: Avem încrederea exprimată la alegeri, începem să avem rezultate

Autor: , in Actualitate / Justiție / Politic / 24 noiembrie, 2022, 12:44

Înaintea de a fi examinată în plenul Parlamentului moțiunea simplă asupra politicilor desfășurate de Ministerul Justiției, Sergiu Litvinenco a venit cu un mesaj în care a enumerat reușitele în noiembrie, lună pe care socialiștii au calificat-o drept „neagră”.

„Socialiștii spun, în moțiunea simplă, că luna noiembrie 2022 ar fi o lună neagră în istoria Republicii Moldova.

Da, într-adevăr, luna noiembrie 2022 este o lună neagră pentru Șor. Deoarece în noiembrie 2022 a rămas fără aeroportul preluat fraudulos de la stat și cetățeni în 2013. Tot în luna noiembrie 2022 a fost depusă, la Curtea Constituțională, sesizarea privind declararea neconstituționalității partidului Șor.

Da, într-adevăr, luna noiembrie 2022 este o lună neagră pentru Plahotniuc. Deoarece în luna noiembrie 2022 s-a decis că acesta poate fi trimis în judecată în dosarul fraudei bancare.

Da, într-adevăr, luna noiembrie 2022 este o lună neagră pentru Andronachi. Deoarece în luna noiembrie 2022 acesta a ajuns în țară, este în arest preventiv, iar unul dintre dosarele penale în care este vizat va fi trimis curând în judecată”, a declarat ministrul Justiției, Sergiu Litvinenco.

În acest context, Litvinenco se întreabă dacă „Șor, Plahotniuc și Andronachi, pentru care luna noiembrie 2022 este o lună neagră, reprezintă Republica Moldova?”.

„Eu cred că nu. Republica Moldova are cetățenii săi, care își doresc ca în țară să triumfe dreptatea. Dar, dreptatea înseamnă că cei care au comis ilegalități să fie sancționați, așa cum prevede legea. Chiar dacă îi cheamă Șor, Plahotniuc sau Andronachi, pentru care luna noiembrie 2022 într-adevăr a fost o lună neagră”, a spus ministrul.

Membrul Guvernului a atras atenția că, pentru a reuși, reforma justiției are nevoie de trei lucruri de bază.

„În primul rând, de încrederea cetățenilor ca justiția să poată fi înfăptuită. Or, fără acest lucru orice reformă eșuează și hoții investesc major în subminarea încrederii cetățenilor față de oamenii din justiție. În al doilea rând, ea are nevoie de rezultate, pentru ca această încredere să existe. Și în al treilea rând, are nevoie de oameni, care să muncească pentru oameni, ca aceste rezultate să fie posibile. Avem încrederea exprimată la alegeri, începem să avem rezultate și avem oameni care pot să implementeze ceea ce ne-am propus”, a conchis Litvinenco.

Totodată, potrivit declarațiilor făcute înainte de ședinta Parlamentului, el s-a arătat încrezut că moțiunea nu va trece, adăugând că opoziția „a degradat considerabil”.

Menționăm că, la ședința Parlamentului de joi, 17 noiembrie, Blocul Comuniștilor și Socialiștilor (BCS) a depus moțiune simplă pe politicile Ministerului Justiției.

Textul a fost dat citire de la tribuna centrală a Parlamentului de socialistul Vasile Bolea.

Detalii: BCS depune moțiune simplă asupra politicilor Ministerului Justiției. Bolea: „Asistăm la continuarea serialului Săptămâna Patimilor”. Cele trei solicitări

Joi, 24 noiembrie, Parlamentul va examina moțiunea simplă asupra politicilor desfășurate de Ministerul Justiției în domeniul justiției.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X