Lukașenko: „Dacă Rusia se prăbuşeşte, locul nostru este sub aceste dărâmături, dar CSTO va exista și nimeni nu se va prăbuși nicăieri”

Autor: , in Actualitate / Externe / 24 noiembrie, 2022, 11:55

Liderul Belarul, Alexandr Lukașenko susține că soarta Organizația Tratatului de Securitate Colectivă (CSTO) poate depinde în mod direct de rezultatul Rusiei în războiul din Ucraina.

În cadrul unei sesiuni a CSTO de la Erevan, Lukașenko a vorbit despre inviolabilitatea alianţei.

Dacă Rusia câștigă, CSTO va trăi. Dacă, Doamne ferește, nu câștigă, CSTO nu va exista. (…) Și la noi și în țările noastre, mulți au început să discute această problemă. (…) Simt că am ajuns la o părere comună că dacă, Doamne ferește, Rusia se prăbușește, atunci sub aceste dărâmături este locul nostru”, a declarat Lukașenko.

Prin urmare, nu trebuie doar să ne protejăm unii pe alții, ci să înțelegem, cum am spus întotdeauna în vremurile obișnuite. Nici măcar nu ar trebui să existe astfel de conversații. Nu vom părăsi arena militaro-politică. CSTO va exista și nimeni nu se va prăbuși nicăieri. Dar avem nevoie de unitate”, a adăugat Lukașenko.

Statele membre ale Organizației Tratatului de Securitate Colectivă: Armenia, Belarus, Kazahstan, Kârgâzstan, Rusia, Tajikistan. CSTO utilizează un sistem de „președinție rotativă” în care țara care conduce CSTO alternează în fiecare an.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X