Moțiunea simplă depusă de BCS împotriva Ministerului Justiției a picat. Litvinenco: Un grup de hoți care vrea să scape de pușcărie

Autor: , in Actualitate / Justiție / Politic / 24 noiembrie, 2022, 17:36

Deputații au respins joi, 24 noiembrie, moțiunea simplă depusă de Blocului Comuniștilor și Socialiștilor (BCS) împotriva Ministerului Justiției. Este a doua moţiune care vizează acest Minister în această legislatură și care a picat.

Deputații au respins moțiunea simplă inițiată de parlamentarii din partea BCS, adunând 23 de voturi „pentru” și 54 „împotrivă”.

Această moțiune nici nu trebuia să ajungă să fie dezbătută, e o scamatorie (…) Un grup de hoți care vrea să scape de pușcărie a depus o moțiune simplă, folosindu-se de un grup de deputați. Sigur că moțiunile sunt instrumente ale democrației, voi însă – cei de aici (n.r: BCS), nu respectați democrația, voi doar vă folosiți de ea pentru că sperați că vă va salva de ilegalitățile pe care le-ați comis. Aceste grupări, de fapt, profită de instrumente democratice, precum ce a a moțiunii simple sau a moțiunii de cenzură, pentru a distruge democrația. Tot așa ei se folosesc și de oameni pe care i-au furat, iar acum îi scot în stradă și le dau firimituri din banii furați, culmea – tot de la acești oameni, de la o țară întreagă”, a declarat Litvinenco, înainte de a fi votată moțiunea.

Citește și: Litvinenco, înainte de moțiunea simplă asupra politicilor desfășurate de Ministerul Justiției: Luna noiembrie a fost neagră pentru Șor, Plahotniuc și Andronachi

Pe șefii acestei grupări criminale îi știu toți – Plahotniuc, Șor, Platon, care stau ascunși în afara țării. Dar pentru că justiția îi ajunge din urmă chiar și acolo unde sunt, aceștia au început să cheltuie bani furați ca să scape și au activat instrumentele pe care le-au corupt la toate nivelurile – în rândul judecătorilor, procurorilor, partidelor și poftim – chiar aici din plenul Parlamentului. Acești deputați sunt instrumente ale hoților fugari, ei au făcut moțiune și vor să oprească ceea ce o țară întreagă vrea de mult timp – dreptate pentru oameni și hoții la pușcărie”, a mai spus ministrul Justiției.

Menționăm că, la ședința Parlamentului de joi, 17 noiembrie, Blocul Comuniștilor și Socialiștilor (BCS) a depus moțiune simplă pe politicile Ministerului Justiției. Textul a fost dat citire de la tribuna centrală a Parlamentului de socialistul Vasile Bolea.

Moțiunea a fost examinată joi, 24 noiembrie.

Astăzi, odată cu înaintarea moțiunii de cenzură, opoziția a mai solicitat șo „scoaterea de sub control politic a sistemului Procuraturii prin modificarea legislației, unde ministrul Justiției să fie exclus din componența Consiliului Superior al Procurorilor (CSP)”.

Întrebat de BCS dacă își va da demisia de onoare, Litvinenco a răspuns: „Voi pleca din funcție atunci când toți hoții din această țară vor fi trași la răspundere, iar averea lor – confiscată”.

Aceasta este a doua moțiune simplă inițiată de fracțiunea parlamentară a Blocului Comuniștilor și Socialiștilor (BCS) asupra politicilor Ministerului Justiției. Prima a fost respinsă joi, 21 octombrie 2021, adunând 28 de voturi „pentru” și 53 „împotrivă”.

Detalii: Moțiunea simplă depusă de BCS împotriva Ministerului Justiției a fost respinsă. Litvinenco: Este un terci, o amestecătură de falsuri și minciuni. Manipulați cu semiadevăruri, prezentanți opiniile drept fapte

Conform Regulamentului Parlamentului, moţiunile simple se adoptă cu votul majorităţii deputaţilor prezenţi.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X