Tauber, după ce i-a fost prelungit arestul la domiciliu: „Decizia – una așteptată. Se tem foarte mult că eu voi participa la proteste și că voi mobiliza mai multă lume”

Autor: , in Actualitate / Justiție / Politic / 24 noiembrie, 2022, 14:19

Vicepreședinta Partidului Șor, Marina Tauber, vizată în două cauze penale, va sta încă alte 20 de zile în arest la domiciliu. După pronunțarea deciziei, deputata a declarat că „cu cât mai des voi cere demisia Maiei Sandu, cu atât mai mult voi sta în arest. Cu toate acestea, voi lupta până la capăt cu actualul regim”.

Magistrații Judecătoriei Chișinău, sediul Ciocana, au admis parțial solicitarea procurorilor în privința Marinei Tauber. Astfel, deputata rămâne în arest la domiciliu pentru următoarele 20 de zile.

Tauber susține că decizia judecătorilor a fost una așteptată.

„Decizia a fost una așteptată, deși am sperat că judecătorii vor ține cont de buchea legii și vor lua o decizie profesionistă. Se vede că există o presiune foarte mare asupra procuraturii și instanțelor de judecată. Ei se tem foarte mult că eu voi participa la proteste și că voi mobiliza mai multă lume. Înțeleg că voi fi mult mai activă în ceea ce privește soluționarea problemelor oamenilor și voi demonstra tuturor că suntem singura forță care este în stare să conducă țara. Dezmățul și presiunile la care suntem supuși eu și liderul nostru, Ilan Șor, au loc la indicația Maiei Sandu. Cu toate acestea, noi continuăm să fim puternici, tot ce se face se face spre bine”, a declarat Tauber.

Vicepreședinta Partidului Șor a menționat că protestele vor continua.

„Îi promit Maiei Sandu și celor din Partidul Acțiune și Solidaritate (PAS) că vor răspunde penal pentru fiecare lacrimă pe care am vărsat-o eu și oamenii mei apropiați. Împreună cu procurorii săi de buzunar, ea va înțelege ce înseamnă 124 de zile petrecute în arest. Eu știu că cu cât mai mult voi cere demisia Maiei Sandu, cu atât mai mult voi sta în arest. Dar eu și echipa noastră, condusă de Ilan Șor, vom lupta până la capăt, până când guvernarea va pleca. Până atunci, voi continua să lucrez, prin intermediul avocaților, și ne vom pregăti de sărbătorile de iarnă, pentru ca fiecare cetățean să simtă atmosfera de sărbătoare”, a mai spus Tauber.

Menționăm că, Marina Tauber a rămas repetat fără imunitate parlamentară, joi, 21 iulie.

Deputata este vizată în două cauze penale pornite pe faptul acceptării cu bună știință a finanțării Partidului Șor din partea unui grup criminal organizat, precum și pentru falsificarea raportului privind gestiunea financiară a formațiunii pentru semestrul I al anului 2022, în intenția de a ascunde volumul mijloacelor financiare acumulate și volumul mijloacelor utilizate.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X