Alertă: Mai multe locații din țară ar fi minate. Poliția efectuează verificări

Autor: , in Actualitate / Social / 25 noiembrie, 2022, 11:41

Poliția Republicii Moldova a fost anunțată prin e-mail precum că mai multe locații din țară ar fi minate. Verificările se efectuează conform procedurilor.

UPDATE: În urma verificărilor efectuate de instituțiile abilitate, toate informațiile s-au dovedit a fi false.

Știrea inițială:

În contextul deranjului public, Poliția îndeamnă cetățenii la calm și înțelegere.

„Identificarea făptașilor și stoparea apelurilor false este o prioritate a organelor de drept”, menționează Inspectoratul General al Poliției.

În urma multiplelor alerte cu bombă parvenite în ultima perioadă, angajații Inspectoratului General al Poliției au fost mobilizați la maxim pentru asigurarea securității cetățenilor, a imobilelor, dar și identificarea suspecților.

Măsurile speciale de investigație și de stabilire a autorilor sunt realizate de grupul de investigație, format din ofițeri ai INI și ofițeri ai SIS, sub conducerea PCCOCS. Până la acest moment, s-a reușit identificarea mai multor persoane suspectate, ce se află atât în țară, cât și peste hotarele Republicii Moldova.

Protocoalele de securitate prevăd tratarea tuturor informațiilor cu privire la riscuri de securitate ca fiind reale și iminente. Astfel, serviciile noastre intervin la toate înștiințările despre pericole și desfășoară tot spectrul de acțiuni, se iau în calcul toate scenariile, indiferent de originea notificării sau de repetitivitatea acestora la aceleași edificii.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X