Ministrul Justiției: „Înțeleg că acțiunile din justiție nu sunt pe placul hoților; În Republica Moldova hoții vor fi condamnați, iar averea va fi confiscată”

Autor: , in Actualitate / Justiție / Politic / 25 noiembrie, 2022, 10:29

Ministrul Justiției, Sergiu Litvinenco susține că „acțiunile din justiție nu sunt pe placul hoților”, dar să asigurări că „în Republica Moldova, hoții vor fi condamnați, iar averea va fi confiscată”, indiferent de „statutul și banii pe care-i au”. Reacția vine după ce a doua moţiune care vizează instituția pe care o conduce în această legislatură a picat.

Moțiunea simplă a socialiștilor a picat.

Dincolo de faptul că socialiștii au încercat să se dea în spectacol în Parlament, așa-zisa moțiune simplă a fost un prilej în plus de a spune clar și ferm că nu vom renunța în fața intimidărilor și vom continua reforma justiției, pentru că cetățenii vor să li se facă dreptate”, a comentat Litvinenco.

Ministrul a adus mulțumiri pentru susținere și încredere.

În primul rând, le mulțumesc colegilor din Partidul Acțiune și Solidaritate (PAS) pentru susținere și încredere. Asta ne face să continuăm munca cu și mai multă determinare, chiar să mărim turațiile.

Le-am spus socialiștilor că nu mă tem de dezbateri. Dar e josnic atunci când, pretext pentru moțiune, sunt niște ilegalități grosolane, făcute în interesul lui Șor. Noi cu Șor nu discutăm și nu facem parteneriate, pentru că nu este partid, ci este – din punctul de vedere politic, nu penal – o organizație criminală organizată”, a adăugat membrul Guvernului.

Litvinenco susține că înțelege faptul că „acțiunile din justiție nu sunt pe placul hoților”.

Înțeleg că acțiunile din justiție nu sunt pe placul hoților. Înțeleg că vor să revină la ceea ce a fost timp de 30 de ani: să fure și să nu pățească nimic. Înțeleg că s-au unit toți împreună – personaje care anterior erau pe poziții diametral opuse, deoarece nu puteau împărți banii furați – pentru a pune bețe în roate actorilor din justiție. Pe această cale, îi îndemn să nu insiste, pentru că nu vom ceda. Cu cât mai mult se vârcolesc pentru a schimba cursul firesc, cu atât mai hotărâți vom fi. Atât eu, cât și noi toți. Și voi știți asta”, a mai spus el.

În această ordine de idei, ministrul a dat asigurări că „în Republica Moldova va fi dreptate. În Republica Moldova hoții vor fi condamnați, iar averea va fi confiscată. Indiferent de statutul și banii pe care-i au”.

Deputații au respins joi, 24 noiembrie, moțiunea simplă depusă de Blocului Comuniștilor și Socialiștilor (BCS) împotriva Ministerului Justiției. Este a doua moţiune care vizează acest Minister în această legislatură și care a picat.

Deputații au respins moțiunea simplă inițiată de parlamentarii din partea BCS, adunând 23 de voturi „pentru” și 54 „împotrivă”.

Întrebat de BCS dacă își va da demisia de onoare, Litvinenco a răspuns: „Voi pleca din funcție atunci când toți hoții din această țară vor fi trași la răspundere, iar averea lor – confiscată”.

Aceasta este a doua moțiune simplă inițiată de fracțiunea parlamentară a Blocului Comuniștilor și Socialiștilor (BCS) asupra politicilor Ministerului Justiției. Prima a fost respinsă joi, 21 octombrie 2021, adunând 28 de voturi „pentru” și 53 „împotrivă”.

Detalii: Moțiunea simplă depusă de BCS împotriva Ministerului Justiției a fost respinsă. Litvinenco: Este un terci, o amestecătură de falsuri și minciuni. Manipulați cu semiadevăruri, prezentanți opiniile drept fapte

Conform Regulamentului Parlamentului, moţiunile simple se adoptă cu votul majorităţii deputaţilor prezenţi.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X