Și contul de Telegram al procurorului general interimar a fost spart. Pretinse conversații atribuite lui Munteanu, publicate pe un site. Reacție

Autor: , in Actualitate / Justiție / Social / 25 noiembrie, 2022, 14:20

Pretinse conversații private purtate pe Telegram și atribuite procurorului general interimar Ion Munteanu au fost publicate pe același site anonim, unde anterior au apărut presupuse discuții ale altor demnitari de stat. Într-o reacție pentru COTIDIANUL, Procuratura Generală ne-a comunicat că Ion Munteanu nu a purtat discuții compromițătoare și nu a avut vreo activitate care ar afecta imaginea instituției pe care o conduce.

Procurorul general interimar Ion Munteanu este următoarea persoană publică vizată în așa-zisul „Moldova Leaks”, unde apar conversații de pe Telegram care i-ar aparține. Mai mult, i-a fost spartă și poșta electronică.

Dacă anterior erau sparte doar conturile de Telegram ale demnitarilor de stat, în acest caz a fost spartă și poșta electronică.

Potrivit administratorilor acestui site, informația din mail-ul personal al acuzatorului de stat este de pe o perioadă de 12 ani, iar pretinsa corespondență de pe Telegram a fost publicată la 67 de chaturi.

Reacția Procuraturii Generale:

„Atentarea la viața privată, inclusiv prin încercări de a sparge anumite conturi este un lucru regretabil. Totodată, remarcăm că procurorul general interimar Ion Munteanu nu a purtat discuții compromițătoare și nu a avut vreo activitate care ar afecta imaginea instituției pe care o conduce”, a declarat pentru COTIDIANUL purtătoarea de cuvânt a Procuraturii Generale, Violina Moraru.

Menționăm că, autorii spargerilor conturilor de Telegram încă nu au fost identificați, iar veridicitatea informațiilor nu este confirmată.

Amintim că și alte conturi de Telegram – președintei Maia Sandu; ministrului Infrastructurii, Andrei Spînu; ministrului Justiției, Sergiu Litvinenco, fostului deputat Vadim Pistrinciuc; șefului Inspectoratului General al Poliției (IGP), Viorel Cernăuțeanu; consilierului prezidențial Dorin Recean, ministrei Afacerilor Interne, Ana Revenco; ministrului Economiei, Dumitru Alaiba, au fost sparte.

Șeful Serviciului de Informații și Securitate (SIS) Alexandru Musteață sugerează că serviciile speciale ale altor state stau în spatele spargerii conturilor de Telegram ale mai multor demnitari de stat din Republica Moldova, iar primii suspecți sunt reprezentanții Federației Ruse.

Detalii: Șeful SIS sugerează că în spatele spargerii conturilor de Telegram ale mai multor demnitari de stat s-ar afla Rusia. Solicitarea care va fi expediată

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X