Ministrul belarus de Externe, Vladimir Makei, a murit: „Nimic nu prevestea moartea fulgerătoare. Am discutat despre planurile pentru săptămâna viitoare”

Autor: , in Actualitate / Externe / 26 noiembrie, 2022, 18:18

Ministrul belarus de externe, Vladimir Makei, a murit la vârsta de 64 de ani, a informat sâmbătă, 26 noiembrie, agenția de știri Belta.

„Ministrul de Externe Vladimir Makei s-a stins din viață subit”, a informat Belta, făcând referire la surse oficiale, fără a oferi careva detalii.

„A murit brusc acum câteva ore. Nimic nu prevestea moartea fulgerătoare. Ieri am discutat despre planurile pentru săptămâna viitoare. O mare pierdere pentru noi toți”, a declarat ecretarul Ministerului Afacerilor Externe din Belarus, Anatolie Glaza, citat de Ria.

Ria.ru mai scrie că săptămâna viitoare Vladimir Makei urma să se întâlnească luni cu omologul rus Serghei Lavrov.

El a participat la o conferință a Organizației Tratatului de Securitate Colectivă (CSTO) – o alianță militară a mai multor state post-sovietice – la Erevan la începutul acestei săptămâni.

„Suntem șocați de informațiile privind moartea șefului Ministerului de Externe al Republicii Belarus, Vladimir Makei. Condoleanțele oficiale vor fi publicate în curând”, a scris purtătoarea de cuvânt a Ministerului rus de Externe, Maria Zaharova.

Vladimir Makei era şeful diplomaţiei belaruse din 2012.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X