Odnostalco, obligat să dezmintă personal şi public informațiile răspândite despre Nemerenco. Câștig de cauză în prima instanță (DOC)

Autor: , in Actualitate / Justiție / Politic / 26 noiembrie, 2022, 11:11

Ministra Sănătății, Ala Nemerenco a obținut câștig de cauză în prima instanță împotriva deputatului socialist Vladimir Odnostalco, el fiind obligat să dezmintă personal şi public informațiile răspândite la o conferință de presă şi informațiile publicate pe pagina sa oficială de Facebook, care vizează pe reclamantă, că sunt defăimătoare și false. Decizia a fost luată, vineri, 25 noiembrie, de Judecătoria Chișinău.

Socialistul Vladimir Odnostalco este obligat să dezmintă personal şi public informațiile răspândite de acesta la conferința de presă din 2 februarie 2021, organizată şi susținută la sediul Parlamentului Republicii Moldova, şi informațiile publicate şi răspîndite pe pagina sa oficială de Facebook, care vizează pe reclamanăt, că sunt defăimătoare și false, cu următorul text:

Eu, Vladimir Odnostalco, dezmint informațiile expuse şi răspândite de mine în cadrul conferinței de presă din 2 februarie 2021, organizată şi susținută la sediul Parlamentului
Republicii Moldova, şi informațiile publicate şi răspândite pe pagina mea oficială de Facebook, cu privire la faptul că doamna Ala Nemerenco:
– Ar fi primit diplome prin pile şi că acestea sunt false;
– Ar fi tratat oameni cu diplome de studii medicale obţinute prin pile şi care sunt false;
– Face parte din echipa copiilor lui Filat, dintr-o echipă de corupți, dintr-o echipă a
penalilor, că este moștenitoare a corupției, şi că este o persoană cu diplome false;
– A primit diploma sa de masterat prin pile;
şi declar că, informațiile respective, care au fost răspândite de mine, sunt defăimătoare, false
şi constituie relatări cu privire la fapte, prin care am lezat onoarea, demnitatea şi reputația
profesională a dnei Ala Nemerenco. Îmi exprim şi adresez doamnei Ala Nemerenco scuzele publiceîn legătură cu aceasta
”.

El este obligat să dezmintă informațiile cu invitarea tuturor reprezentanţilor mass-media din Republica Moldova sau cel puţin în modul cum a fost efectuat în cadrul conferinței de presă din 2 februarie 2021.

De asemenea, trebuie să șteargă de pe pagina sa oficială de facebook toate postările publicate în
legătură cu diploma de master a Alei Nemerenco.

Vladimir Odnostalco nu a făcut până la această oră nicio dezmințire și nici nu a comentat decizia primei instanțe.

Hotărîrea poate fi atacată cu apel la Curtea de Apel Chişinău în termen de 30 zile de la
pronunțarea dispozitivului hotărârii, prin intermediul Judecătoriei Chişinău (sediul Centru).

Reacția ministrei Sănătății:

„Pentru Vladimir Odnostalco: tare mai aștept ziua când o să-ți strângi ceata, dar toată, exact așa cum vă înghesuiați atunci, în februarie 2021 la conferința voastră de presă pe platforma Parlamentului, și da, să nu uitați cumva pancartele acasă, si să le fluturați tot așa de energic (ar fi bine să vă cer și un flashmob, exact așa cum ați organizat pe scările Președinției unde “aripa” voastră tânără de ortaci socio-comuniști, fluturată sub bagheta Kremlinului, urla de abia îi ținea bojocii).

(…)

Acum, eu știu că nu e degeaba toată munca mea – țara mea încet, dar iremediabil se însănătoșește. De la sănătate la justiție. Fiindcă nimic mai important nu există decât sănătatea fiecăruia și legea”, a comentat Nemerenco.

Șefa de la Sănătate a adresat mulțumiri celor care au susținut-o.

„Vă îmbrățișez pe toți, oameni simpli și dragi, care m-ați susținut în acel urât februarie, când atacurile murdare nu mai conteneau. Îi spun mulțumesc doamnei de la benzinărie care nu a acceptat bani pentru o cafea, din drag, spunându-mi “Ei cred că noi, cei simpli, de la țară suntem proști, dar nu e așa; capul sus”; doamnei care mi-a băgat la plăcintărie în pachet si o pâine caldă și mi-a zis să nu cedez; domnului care mi-a zis că nu crede nimic deoarece am ochi calzi și buni; doamnei de serviciu dintr-un supermarket care și-a cerut voie să mă cuprindă; băiatului cu pizza care l-am întâlnit în lift, mi-a zâmbit si mi-a zis “Nasul sus, nu mor caii …”, și multor altor mii care m-au încurajat în fiecare zi. Am acceptat să vin de la Președinție la Minister doar pentru dumneavoastră, oamenii simpli ai acestei mici bucăți de pământ atât de frumoase și cu o soartă atât de grea. Și în judecăți am mers tot pentru dumneavoastră – ca să vă redau încrederea că există totuși dreptate, și că noi, ca oameni, popor, națiune, avem viitor”, a conchis ministra Sănătății.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X