Topul țărilor în care să te stabilești dacă ești pensionar străin. România, unul dintre cele mai bune locuri

Autor: , in Actualitate / Economic / Social / 26 noiembrie, 2022, 19:41

Indiferent cât de mult îți iubești locul de muncă, majoritatea oamenilor abia așteaptă să-și ia adio de la munca de birou, de la stresul din timpul zilei de lucru și de la naveta infernală, mai ales când alternativa oferă zile nesfârșite de soare, bucătărie delicioasă, explorare și aventură.

Iar oamenii nu mai așteaptă până la vârsta de 60 de ani pentru a profita la maximum de viață. În ultimii ani, mișcarea FIRE (Financial Independence, Retire Early – independență financiară, pensionare anticipată) a luat un avânt real. Conform acestei abordări, economisirea și investițiile extreme ar putea însemna să te retragi la patruzeci de ani sau chiar la sfârșitul anilor treizeci. Pentru a face acest lucru, formula pune accentul pe economisirea a cât mai mult posibil din veniturile tale, pe un trai excepțional de frugal și pe achitarea tuturor datoriilor. Dar, odată ce ați reușit acest lucru, unde ar trebui să locuiți?

Site-ul global de călătorii Big 7 Travel și EnjoyTravel, specialiști în compararea mașinilor, au colaborat pentru un studiu privind cele mai bune locuri de pensionare din lume și au descoperit că România este o alegere de top, conform Economedia.

Pe locul 12 în clasament (dintr-un total de 50 de destinații), România a fost desemnată ca fiind o opțiune de top pentru costul relativ scăzut al vieții (35), calitatea ridicată a vieții (133,38) și ușurința generală de obținere a vizei/rezidenței.

Cu peisaje care îți taie respirația, orașe vibrante și unele dintre cele mai scăzute costuri de trai din Europa, România este o alegere de top pentru cei care doresc să se pensioneze devreme. Engleza este vorbită pe scară largă în orașe, iar româna este clasată ca fiind una dintre cele mai ușor de învățat și pentru vorbitorii de limba engleză. Vizele și permisele de ședere sunt mai ușor de obținut decât în majoritatea țărilor europene, iar temperaturile anuale au o medie confortabilă de 12,8 grade Celsius. În afara centrelor orașelor, există și peisaje de basm, sate săsești și păduri nesfârșite de explorat”, se arată în prezentarea României.

Slovenia, unde expații se pot bucura de un cost al vieții relativ scăzut (47) și de o calitate a vieții ridicată (169,04), ocupă primul loc pe listă.

Din punct de vedere istoric, Slovenia a fost ocolită în favoarea Italiei, Austriei și Croației, dar în ultimii ani, acest cadru de basm a intrat încet în conștiința noastră. Acum, este cel mai bun loc din lume pentru pensionare și nu este greu de înțeles de ce. Între pădurile sale nesfârșite, satele alpine și capitala colorată, există o mulțime de lucruri pentru a-i ține ocupați pe pensionari. Expații se pot bucura de un cost al vieții relativ scăzut (47) și de o calitate ridicată a vieții (169,04). De asemenea, barierele legate de viză și de permisul de ședere sunt reduse. În plus, limba engleză este vorbită pe scară largă, iar temperaturile sunt blânde, cu veri însorite și ierni confortabile”, arată portalul de călătorii.

Urmează Portugalia, Estonia, Spania și Paraguay.

Topul include un total de 50 de țări, printre care Mexic, Finlanda, Indonezia, Maroc, Puerto Rico, Grecia, Canada și Thailanda. Lista completă este disponibilă AICI.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X