Dodon, deranjat că Procuratura Anticorupție a contestat decizia CSJ de eliberare a sa: Acest „recurs” va fi un adevarat „test” de integritate

Autor: , in Actualitate / Politic / 28 noiembrie, 2022, 13:00

Fostul președinte Igor Dodon, învinuit pe mai multe capete de acuzare, își exprimă nemulțumirea față de faptul că Procuratura Anticorupție a contestat decizia Curții Supreme de Justiție (CSJ) de eliberare a sa. El se întreabă „cum semnează șefa PA, Veronica Dragalin, actele de procedură, dacă nu e foarte familiarizată cu dosarul deschis împotriva mea”, spunând că acest „recurs” va fi un adevărat „test” de integritate și legalitate a instanței de judecată.

„Se vede că actuala conducere neexperimentată a Procuraturii Anticorupție în persoana domnișoarei Dragalin și acel procuror lipsit de experiență și competență, delegat ilegal să reprezinte acuzarea, nu se pot împăca cu faptul că am fost eliberat de CSJ din arest la domiciliu, așa că au depus recurs. Drept că legea nu prevede, în acest caz, o astfel de procedură pentru procurori (…) Însă, nu putem să nu luăm în calcul că atât conducerea actuală a Procuraturii Anticorupție, cât și acest procuror lipsit de experiență, ar putea acționa și sub presiunea guvernării, care vrea o condamnare arbitrară, urgentă și cu orice preț”, a comentat Dodon.

Fostul șef de stat susține că acest „recurs” va fi un adevărat „test” de integritate și legalitate al Curții Supreme de Justiție.

„În cazul în care va proceda într-un mod vădit contrar legii, va determina întreaga societate și comunitate juridică să considere că ipoteza unor proceduri echitabile în cazul meu a suferit un eșec lamentabil”, a adăugat Dodon.

Potrivit actului distribuit de Igor Dodon, examinarea recursului va avea loc luni, 28 noiembrie, ora 15:00, la CSJ.

Amintim că, Igor Dodon a fost eliberat din arest la domiciliu. Decizia a fost pronunțată vineri, 18 noiembrie, de către magistrații Curții Supreme de Justiție (CSJ).

El a fost plasat sub control judiciar și are interdicția de a părăsi teritoriul Republicii Moldova timp de 60 de zile.

Igor Dodon este primul președinte al R. Moldova judecat pentru o infracțiune comisă în perioada în care își exercita funcția.

Acesta este învinuit pe mai multe capete de acuzare – corupere pasivă; organizarea, dirijarea și acceptarea cu bună-știință a finanțării partidului politic de către un grup criminal organizat; trădare de patrie și îmbogățire ilicită.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X