Cine este noul șef de cabinet al ministrului Economiei: A lucrat doar în sectorul privat

Autor: , in Actualitate / Economic / Politic / 29 noiembrie, 2022, 09:21

Ministrul Economiei, Dumitru Alaiba, l-a prezentat pe noul șef de cabinet, menționând că acesta a lucrat doar în sectorul privat.

Noul șef de cabinetului al ministrului Economiei este Gicu Haret.

„Faceți cunoștință, acesta este șeful meu de cabinet. Pe Gicu Haret l-am cunoscut vreo opt ani în urmă. Ultimii șapte ani a lucrat în două companii internaționale. A lucrat doar în sectorul privat până acum. Nu a lucrat o zi la stat sau prin societate civilă sau prin proiecte. Nu că ar fi ceva rău în vreuna din asta – doar spun că are o factură aparte”, a anunțat Alaiba.

Dumitru Alaiba susține că Gicu Haret „e un om cu multă speranță pentru Republica Moldova, cu multă capacitate de muncă și analiză”.

„Dar cel mai bine ne-am cunoscut în campanie anul trecut. A aflat că merg la Orhei și pur și simplu mi-a scris că vrea să meargă cu mine. A mai zis că vrea să aibă pe conștiința lui cât mai multe voturi luate de la Șor.
Așa am petrecut cam două luni, oră după oră, kilometru după kilometru, sat după sat. Ne-am cunoscut foarte bine. Știu că e omul potrivit. E un om cu multă speranță pentru țara asta, cu multă capacitate de muncă și analiză. Deja e clar că va fi una din persoanele-cheie din echipa mea”, a conchis ministrul.

Amintim că, Sergiu Gaibu și-a dat demisia miercuri, 16 noiembrie, din funcția de ministru al Economiei. Anunțul a fost făcut de prim-ministra Natalia Gavrilița în debutul ședinței Guvernului, precizând că funcția va fi ocupată de deputatul Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS) Dumitru Alaiba.

Apoi, pe data de 18 noiembrie, a depus jurământul de învestire în funcție.

Dumitru Alaiba a fost deputat al Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS) și președinte al Comisiei economie, buget și finanțe a Parlamentului.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X