Președintele Germaniei explică de ce nu vede posibilă acum o încetare a focului în Ucraina

Autor: , in Externe / 29 noiembrie, 2022, 19:41

Președintele Germaniei, Frank-Walter Steinmeier, consideră că încheierea acum a unui armistițiu pentru încetarea focului în Ucraina, invadată de Rusia în 24 februarie, ar fi nedreaptă și îi critică pe politicienii care cer ca Kievul și Moscova să se așeze la masa negocierilor, scrie BBC, citat de HotNews.ro.

Potrivit acestuia, un armistițiu de încetare a focului la acest moment nu ar face decât „să perpetueze nedreptatea care a fost deja creată”.

El a mai spus că Germania nu vede încă ce fel de garanții de securitate ar putea exista pentru Ucraina.

Potrivit acestuia, sfârşitul războiului şi formularea garanţiilor de securitate sunt legate, iar dacă acum nu este clar cum se va termina războiul, atunci este prea devreme să vorbim despre garanții de securitate.

Steinmeier a comentat, de asemenea, criticile la adresa guvernului german privind refuzul de a furniza Ucrainei tancuri, pe care Kievul le solicită încă de la începutul războiului.

El a spus că Germania a ales să ajute apărarea aeriană, deoarece aceasta ajută la protejarea orașelor ucrainene de rachete și drone. Steinmeier a declarat că 60-70% din raidurile aeriene rusești sunt respinse cu succes de armata ucraineană, în parte datorită sprijinului militar german.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X