Preţurile la benzină şi motorină scad sub 25 de lei. Tarifele afișate de ANRE

Autor: , in Actualitate / Economic / 29 noiembrie, 2022, 14:32

Prețurile la carbunranți continuă să scadă. Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică (ANRE) a publicat noile prețuri maximale de comercializare cu amănuntul a produselor petroliere principale de tip standard, stabilite pentru ziua de miercuri, 30 noiembrie.

Potrivit noilor tarife, benzina A95 va costa mâine cel mult 24 de lei și 86 de bani per litru, cu 24 de bani mai puțin decât astăzi.

Totodată, un litru de motorină se ieftinește cu 27 de bani și va costa cel mult 24 de lei și 92 de bani.

Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică (ANRE) atestă în continuare o descreștere a cotațiilor Platts atât la benzină, cât și la motorină, fapt care se reflectă și în prețurile la carburanți afișate la stațiile de alimentare.

„Potrivit Dow Jones Market Data, în timpul tranzacționării de luni, cotațiile petrolului Brent au scăzut la cel mai jos nivel din acest an. În opinia analiștilor străini, motivul căderii l-au constituit protestele masive anti-lockdown care au avut loc în weekend în China, așteptările pentru rezultatele următoarei întâlniri a OPEC+ care va avea loc pe 4 decembrie și negocierile UE în vederea introducerii unui plafon de preț pentru petrolul rusesc.

În același timp, pe parcursul ultimei luni cotațiile Platts au scăzut semnificativ, ajungând sub nivelul de 900 $/tona la motorină și sub 830 $/tona la benzină, fapt care a permis reducerea prețului la pompă pentru ambele tipuri de carburanți sub nivelul de 25 lei/litru”, a precizat ANRE.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X