Șeful Moldovagaz anunță că în decembrie Gazprom va livra același volum de gaze Republicii Moldova. Care va fi prețul

Autor: , in Actualitate / Social / 30 noiembrie, 2022, 19:14

Volumul de gaze naturale care va fi livrat de către Gazprom Republicii Moldova în luna decembrie va rămâne la același nivel ca în lunile anterioare, de 5,7 milioane de metri cubi pe zi.

Anunțul a fost făcut astăzi, 30 noiembrie, de către Vadim Ceban, președintele Consiliului de administrație al SA Moldovagaz.

Prețul de achiziție a gazelor naturale furnizate Republicii Moldova în luna decembrie va fi, în mod estimativ, de 785 de dolari pe mia de metri cubi”, a mai scris Vadim Ceban. Prețul este puțin mai mic decât cel din luna noiembrie, care a fost de 821,58 de dolari.

Amintim că la 22 noiembrie, secretarul de stat al Ministerului Infrastructurii și Dezvoltării Regionale (MIDR), responsabil de domeniul energetic, Constantin Borosan, a anunțat că livrările de gaze ale Gazprom către R. Moldova vor fi reduse cu 56,5% în luna decembrie curent.

O săptămână mai târziu, Gazprom a anunțat că a luat decizia de „a nu reduce furnizarea de gaze naturale prin stația de măsurare a gazului „Sudja”, pentru tranzitul către R. Moldova”. Decizia a fost luată în contextul în care Moldovagaz a eliminat „încălcările privind plățile către Gazprom pentru livrările curente de gaze rusești”.

Precizăm că în luna noiembrie curent, Republica Moldova a primit din partea Rusiei 5,7 milioane de metri cubi de gaze naturale pe zi.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X