Benzina și motorina, la același preț. Tarifele afișate de ANRE: Au coborât la nivelul lunii martie

Autor: , in Actualitate / Economic / 2 decembrie, 2022, 12:25

Benzina se ieftinește cu 5 bani, iar motorina – cu 4 bani, ambele fiind la același preț. Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică (ANRE) a publicat noile prețuri maximale de comercializare cu amănuntul a produselor petroliere principale de tip standard, stabilite pentru zilele de sâmbătă, duminică și luni, 3 – 5 decembrie.

Potrivit noilor tarife, benzina A95 va costa în următoarele trei zile cel mult 24 de lei și 49 de bani per litru, cu 5 bani mai puțin decât azi.

Totodată, un litru de motorină se ieftinește cu 4 bani și va costa cel mult 24 de lei și 49 de bani.

„După ce în luna iunie a anului curent prețurile la carburanți au atins un nivel istoric maximal de 33,90 lei/litru pentru benzina COR 95 și de 32,46 lei/litru pentru motorina standard, actualmente Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică (ANRE) atestă cea mai mare scădere de preț pentru motorină, înregistrată de la începutul scumpirilor în lanț după declanșarea agresiunii Federației Ruse în Ucraina.

Ieftinirea cumulată a carburanților în ultima perioadă este de 9,41 lei/litru pentru benzina COR 95 și de 7,97 lei/litru pentru motorina standard, ceea ce reprezintă o diminuare cu circa 27,8 % și respectiv 24,6% comparativ cu valorile maximale din luna iunie (…)

În același timp, pentru prima dată de la începutul lunii noiembrie prețurile la bursele internaționale înregistrează o ușoară creștere. Acest fapt se datorează unei diminuări a stocurilor de producție înainte de desfășurarea întâlnirii OPEC+ din 4 decembrie”, a anunțat ANRE.

Evoluția prețurilor la produsele petroliere principale de tip standard în ultimele 9 luni, potrivit ANRE:

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X