Igor Dodon riscă interdicția ocupării unei funcții publice timp de 3 ani și să-i fie confiscat peste un milion de lei. Constatările ANI și ce urmează (DOC)

Autor: , in Actualitate / Politic / 2 decembrie, 2022, 20:18

Autoritatea Națională de Integritate (ANI) a emis act de constatare pe numele fostului președinte al Republicii Moldova, Igor Dodon, fiind constatată încălcarea regimului juridic al declarării averii și intereselor personale. El riscă interdicția ocupării unei funcții publice timp de 3 ani și să-i fie confiscat peste un milion de lei.

Potrivit documentului emis de ANI, inspectorii de integritate au constat existența unei diferențe substanțiale și deținerea averii cu caracter nejustificat în sumă de 1.175.457 de lei pentru anii 2017, 2018, 2019 între averea dobândită și veniturile obținute în perioada 23 decembrie 2016 – 19 februarie 2020.

Ce urmează

Ca urmare a celor constatate, ANI va transmite cauza în instanța de judecată în vederea aplicării măsurilor de asigurare necesare și dispunerea încasării în folosul statului a valorii averii nejustificate sau a confiscării acesteia.

Dacă actul emis de ANI va rămâne definitiv, Igor Dodon riscă să nu mai dețină o funcție publică sau de demnitate publică pentru o perioadă de 3 ani.

Totodată, acesta va fi inclus și în Registrul interdicțiilor al ANI.

După publicarea documentului de ANI, deocamdată, Igor Dodon nu a venit cu o reacție.

Amintim și că, Igor Dodon este învinuit pe mai multe capete de acuzare – corupere pasivă; organizarea, dirijarea și acceptarea cu bună-știință a finanțării partidului politic de către un grup criminal organizat; trădare de patrie și îmbogățire ilicită.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X