Maia Sandu a invitat oamenii de afaceri japonezi să investească în Republica Moldova

Autor: , in Actualitate / Politic / 2 decembrie, 2022, 14:43

Președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, s-a întâlnit în cadrul vizitei la Tokyo cu membrii Federației japoneze a oamenilor de afaceri, Keidanren, organizație care întrunește circa 1.500 de companii și 150 de asociații și uniuni ale economiei nipone.

Șefa statului a mulțumit reprezentanților businessului nipon pentru interesul lor față de țara noastră și și-a exprimat aprecierea pentru investițiile japoneze din RepublicaMoldova.

Maia Sandu a menționat că în prezent în Moldova există 13 companii cu capital japonez, care au deschis întreprinderi, au creat peste 6000 de locuri de muncă și astfel contribuie la dezvoltarea economică a țării noastre.

„Totodată, mai avem multe sectoare ce pot fi valorificate de investitorii japonezi, cum ar fi IT, agricultura sau energia regenerabilă”, menționează Președinția.

Citește și: „Le-am povestit despre lupta noastră pentru democrație și drumul spre UE”. Maia Sandu, aflată într-o vizită de lucru la Tokyo, a vorbit despre R. Moldova și cooperarea țării noastre cu Japonia

Maia Sandu efectuează în perioada 1-3 decembrie o vizită la Tokyo.

Șefa statului are întâlniri cu oficiali de nivel înalt din Guvernul Japoniei și cu reprezentanți ai Parlamentului nipon. La fel, președinta Maia Sandu este participantă la conferința Adunării Internaționale a Femeilor (WAW).

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X