Patru deputați de la Partidul Șor și unul de la BCS, sancționați financiar de Parlament. Le-a tăiat o parte din salariu și din indemnizație lunară neimpozabilă pentru transport

Autor: , in Actualitate / Politic / 2 decembrie, 2022, 11:19

Patru deputați ai Partidului Șor și unul de la Blocul Comuniștilor și Socialiștilor (BCS) au fost sancționați de Parlament prin reținerea unei părți din salariu şi din indemnizația lunară neimpozabilă pentru transport, din motiv au absentat nemotivat de la ședințele plenare.

Deputații sancționați sunt: Reghina Apostolova, Vadim Fotescu, Petru Jardan și Denis Ulanov – de la Partidul Șor și Constantin Starîș din fracțiunea BCS.

„În vederea respectării prevederilor art. 131 din Regulamentul Parlamentului, adoptat prin Legea nr. 797/1996, pentru absența fără motiv întemeiat pe parcursul lunii noiembrie de la şedinţele Parlamentului și ale comisiilor permanente, au fost sancționați, prin reținerea a 75% din salariu şi din indemnizația lunară neimpozabilă pentru transport, deputații Fracțiunii parlamentare Partidul Șor, Reghina Apostolova, Vadim Fotescu, Petru Jardan și Denis Ulanov”, a explicat Parlamentul.

La fel, a fost sancționat și deputatul Fracțiunii parlamentare a Blocului Comuniștilor și Socialiștilor, Constantin Starîș, pentru absență fără motiv întemeiat pe parcursul lunii noiembrie de la trei şedinţe ale comisiei permanente din care face parte, prin reținerea a 50% din salariu şi din indemnizația lunară neimpozabilă pentru transport.

Fracțiunea Partidului Șor a boicotat și ședința Parlamentului de joi, 1 decembrie.

„După cum am anunțat încă acum aproape trei luni, nu dorim să fim părtași la abuzurile comise în forul legislativ al țării, de către majoritatea PAS.

Considerăm că aflarea în Parlament alături de partidul proprezidențial ne va face complici la procesul de uzurpare a puterii în stat”, au argumentat deputații Partidului Șor.

Ei susțin că actele normative sunt adoptate cu „multiple abateri de la procedura legislativă, abuz constatat și de organizațiile neguvernamentale”.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X