Energocom a semnat contractul de livrare a energiei electrice cu MGRES pentru decembrie. Spînu: „E un compromis rezonabil”

Autor: , in Actualitate / 3 decembrie, 2022, 18:41

SA Energocom a semnat sâmbătă, 3 decembrie, contractul de livrare a energiei electrice cu MGRES pentru luna decembrie – a anunțat vicepremierul Andrei Spînu.

„De asemenea, am convenit să analizăm opțiunea extinderii contractului pentru perioada ianuarie – martie 2023 pentru a asigura toată țara cu electricitate”, a mai anunțat oficialul.

„Mai jos detalii:

▶️ Cantitatea: pentru decembrie, aproximativ 204 mii MW. Această cantitate, împreună cu contractele bilaterale din România, e suficientă pentru tot consumul malului drept;
▶️ Prețul: 73 USD;
▶️ MoldovaGaz va livra 5,7 milioane m3 de gaz pe zi malului stâng, inclusiv MGRES;
▶️ CSE și ANRE urmează să decidă referitor la reducerea tarifului la energia electrică. Cetățenii vor plăti mai puțin pentru electricitate;

Acest contract este un compromis rezonabil pentru a asigura cetățenii de pe ambele maluri ale Nistrului cu energie electrică și gaz. Malul drept va utiliza gazul din rezerva pe care am acumulat-o. Pentru prima data, malul drept nu mai este dependent de gazul livrat de Gazprom”, a mai scris Spînu.

Potrivit lui, odată cu semnare acestui contract, se reduce riscul deconectărilor masive de la electricitate.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X