Dosar de contrabandă: Peste 1 milion de lei încasați și peste 13 mii de kg de lingouri din aluminiu – confiscate

Autor: , in Actualitate / Social / 5 decembrie, 2022, 11:15

Un bărbat în vârstă de 55 de ani de origine turcă și o societate cu răspundere limitată au fost condamnați pentru comiterea infracțiunii de contrabandă, anunță Procuratura Generală, făcând referire la sentința Judecătoriei Chișinău sediul Buiucani, din 28 noiembrie 2022. Sentința nu este definitivă și poate fi atacată cu apel la Curtea de Apel Chișinău, în termen de 15 zile.

Bărbatul a fost condamnat la închisoare pe termen de 4 ani cu suspendarea condiționată a executării pedepsei pe un termen de 4 ani. Compania învinuită a fost sancționată cu amendă în mărime de 200.000 de lei, cu privarea de dreptul de a exercita activitate ce ţine de colectarea, păstrarea, prelucrarea, comercializarea, precum şi exportul resturilor şi deşeurilor de metale feroase şi neferoase, de baterii de acumulatoare uzate, inclusiv în stare prelucrată, pe un termen de 5 ani.

Din contul ambilor învinuiți s-a încasat în beneficiul statului, suma de 1.374.051.32 de lei, cu titlu de prejudiciu material cauzat prin infracțiune.

Instanța a mai dispus ca lingourile din aluminiu în cantitate de 13.164 kg, deşeurile din aluminiu în cantitate 9 030 kg, ridicate în cadrul cercetării la faţa locului, urmează a fi trecute în folosul statului la intrarea sentinţei în vigoare.

Bărbatul, cât și compania învinuită, au fost acuzați de faptul că, în perioada anilor 2013-2014, în lipsa licenței corespunzătoare, au organizat o secție clandestină de colectare, păstrare și topire a resturilor și deșeurilor de metale neferoase ce conțin aluminiu, care nu a fost înregistrată în modul stabilit de legislație la organele competente, unde au colectat, păstrat și confecționat prin topire lingouri din aluminiu în volum de 67.286 de kg, pe care le-au exportat treptat la diferite companii din Turcia.

Inculpatul cât și administratorul companiei, în procesul de audiere, nu și-au recunoscut vinovăția în comiterea infracțiunilor care li se încriminează, declarând că au activat legal.

Sentința nu este definitivă și poate fi atacată cu apel la Curtea de Apel Chișinău, în termen de 15 zile.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X