PSRM a organizat un protest la Cahul: Manifestanții au cerut demisia Maiei Sandu și a Guvernului Gavrilița

Autor: , in Actualitate / Politic / 5 decembrie, 2022, 07:25

Partidul Socialiștilor din Republica Moldova (PSRM) a organizat duminică, 4 decembrie, un protest împotriva politicilor actualei guvernări. La manifestație au participat deputați și activiști socialiști, precum și locuitori din raioanele Cahul, Comrat, Vulcănești, Leova, Cantemir. Aceștia au cerut demisa președintei Maia Sandu și Guvernului Gavrilița.

„Participanții la protest s-au exprimat împotriva acțiunilor partidului PAS, care a preluat toată puterea în țară și a subordonat politic structurile de forță, Procuratura Generală și sistemul judiciar. În perioada actualei guvernări, tarifele la resursele energetice au crescut de mai multe ori, brusc s-au majorat prețurile la produsele alimentare, iar acest lucru îi face pe majoritatea cetățenilor să îndure frig și foame.

Oamenii s-au pronunțat împotriva creșterilor necontrolate a prețurilor, împotriva dictaturii PAS, împotriva fărădelegilor și au cerut demisia președintei Maia Sandu și a Guvernului Gavrilița”, a anunțat PSRM într-un comunicat de presă.

Vlad Batrîncea, vice-președinte al Parlamentului, secretar executiv al PSRM, a salutat prezența la protest a ex-președintelui raionului Cahul, Marcel Cenușa, care „a condus raionul în numele poporului și a fost înlăturat din funcție ilegal de către regimul teroarei, fricii și a fărădelegilor.”

„Dar Marcel Cenușa rămâne a fi adevăratul conducător al raionului”, a menționat Vlad Batrîncea.

Secretarul executiv al PSRM susține că „situația cu privire la președintele raionului este o acțiune de intimidare a tuturor celor care gândesc altfel”.

„Sarcina lor este să intimideze oamenii, să-i facă să nu se opună autorităților și să stea acasă. Dar, în realitate, guvernarea însăși se teme, deoarece așa cum ei trimit astăzi procurorii după noi, așa vor veni procurorii și după ei”, a subliniat Batrîncea.

„Oamenii nu pot fi înșelați la nesfârșit. Suntem aici ca să cerem demisia Maiei Sandu!” , a declarat socialistul Bogdan Țîrdea.

În comunicatul emis de socialiști se mai spune că participanții la protest au susținut necesitatea alegerilor anticipate.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X