Sediul Oficiului Avocatului Poporului ar putea fi renovat. Cum arată schița de proiect (FOTO)

Autor: , in Actualitate / Social / 5 decembrie, 2022, 11:50

Ombudsmanul Ceslav Panico a anunțat despre intenția de a fi renovat și extins sediul Oficiului Avocatului Poporului, publicând și schița de proiect. El a menționat că proiectul propriu-zis urmează în 2023.

„Ne propunem ca, actualul edificiu, care are 114 ani, să fie renovat (reconstruit) și extins ținând cont de: necesitățile realizării mandatului Avocatului Poporului; necesitățile de muncă ale angajaților; proiectul inițial și istoria acestei clădiri (cu păstrarea celor mai importante elemente arhitecturale); necesitățile de accesibilitate ale populației și acelor care vizitează Oficiul; cât și, să fie cât mai prietenos cu mediului înconjurător.

Astfel, împreună cu prietenii Oficiului Avocatului Poporului, după luni de zile de lucru intens, a fost elaborată o Schiță de proiect, care cuprinde Sediul actual renovat și o extindere în interiorul curții (o anexă) într-o formă modernă (minimalistă)”, a anunțat Panico.

Avocatul Poporului a subliniat că propunerea arhitecturală este confirmată și printr-o expertiză tehnică independentă a clădirii, elaborată tot în ultimele luni.

„Schița de proiect conține, pe lângă oficii suficiente pentru angajații Oficiului Ombudsmanului, soluții tehnice de restabilire a două săli mari care au fost inițial proiectate în 1907 (care vor servi ca spații pentru evenimente și instruiri în domeniul Drepturilor Omului), spații prietenoase copiilor (în timpul vizitei la Avocatul Poporului pentru drepturile copilului), spații accesibile pentru angajații Oficiului care au copii mici și multe alte elemente esențiale, inclusiv rampă de acces care nu se vede acum în poze”, a continuat Panico.

Într-un mesaj pe Facebook, Ceslav Panico a mai scris că „intenționăm să devenim mai deschiși și prin extinderea spațiului public, prin crearea unui mic scuar public în fața Oficiului (și o cișmea publică pentru apă potabilă), din contul teritoriul unde este amplasată acum o poartă de intrare spre curtea Oficiului”.

„Vom reduce din curtea interioară a Oficiului pentru a putea crea acest mini-scuar public accesibil tuturor.

Evident că acestă schiță este doar un început de proiect. Proiectul propriu-zis urmează în 2023. Și vrem să oferim un model corect și transparent de reabilitare a unei clădiri publice vechi pentru alte instituții.

Din aceste considerente, prieteni și prietene, vă îndemn să veniți cu propuneri și idei pentru a face cât mai frumoasă, accesibilă și transparentă Casă a Drepturilor Omului din Moldova, preferabil până la 31 ianuarie 2023. Propunerile pot fi expediate la adresa: propuneri@ombudsman.md”, a conchis Panico.

Publicăm mai jos schița de proiect prezentată de Avocatul Poporului, Ceslav Panico:

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X