Ambasadorul SUA l-a felicitat pe Spînu la telefon: Acordul cu MGRES este un pas important

Autor: , in Politic / 6 decembrie, 2022, 17:49

Ambasadorul Statelor Unite ale Americii în Republica Moldova, Kent Logsdon, a avut o convorbire telefonică cu viceprim-ministrul Andrei Spînu și a felicitat Republica Moldova cu ocazia încheierii unui acord cu „Moldavskaya GRES” pentru furnizarea energiei electrice.

Potrivit unui comunicat de presă al Ambasadei SUA, acest acord reprezintă un pas important în eforturile Moldovei de a-și consolida securitatea energetică și de a minimiza creșterea prețurilor pentru consumatori.

Ambasadorul a promis sprijinul continuu al SUA pentru necesitățile de energie și electricitate ale Republicii Moldova – se mai arată în comunicat.

„Am avut o discuție telefonică cu Ambasadorul SUA în Republica Moldova, Kent D. Logsdon. I-am mulțumit pentru tot suportul pe care îl oferă țării noastre pentru depășirea crizei energetice. O echipă de experți, din cadrul programului USAID Securitatea Energetică a Republicii Moldova, lucrează cot la cot cu echipa și colegii mei. Împreună suntem mai puternici!”, a scris și vicepremierul Andrei Spînu.

Amintim că SA Energocom a semnat sâmbătă, 3 decembrie, contractul de livrare a energiei electrice cu MGRES pentru luna decembrie – a anunțat vicepremierul Andrei Spînu.

Vezi și: Spînu argumentează de ce a fost semnat contractul între Energocom și MGRES: „Este cel mai bun preț pe care putem să-l avem la energia electrică”

Maia Sandu solicită Guvernului să comunice mai eficient cu cetățenii privind contractul de energie electrică cu MGRES

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X