Decizia CSE: „ANRE va aproba noul tariful la energia electrică în termen de trei zile”. Noile prevederi

Autor: , in Actualitate / Politic / 6 decembrie, 2022, 07:16

Comisia pentru Situații Excepționale (CSE) a dispus printr-o dispoziția aprobată luni seara, 5 decembrie, că furnizorii Premier Energy și Furnizarea Energiei Electrice Nord (FEE Nord) vor înainta către Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică (ANRE), în termen de o zi lucrătoare de la data semnării noilor contracte de procurare a energiei electrice, cererea de ajustare a prețurilor reglementate pentru furnizarea energiei electrice. Apoi, ANRE va examina și va aproba, în termen de 3 zile lucrătoare, prețurile reglementate pentru furnizarea energiei electrice.

„ÎCS „Premier Energy” SRL și SA „Furnizarea Energiei Electrice Nord” vor înainta către Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică, în termen de o zi lucrătoare de la data semnării noilor contracte de procurare a energiei electrice, cererea de ajustare a prețurilor reglementate pentru furnizarea energiei electrice în contextul obligației de serviciu public, în conformitate cu Metodologia de calculare, aprobare și aplicare a prețurilor reglementate pentru furnizarea energiei electrice de către furnizorul de ultimă opțiune și furnizorul serviciului universal, aprobată prin Hotărârea Consiliului de administrație al ANRE nr. 65/2018.

Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică va examina și va aproba, în termen de 3 zile lucrătoare, prețurile reglementate pentru furnizarea energiei electrice în contextul obligației de serviciu public pentru ÎCS „Premier Energy” SRL și SA „Furnizarea Energiei Electrice Nord”, cu aplicarea acestora începând cu data de adoptării deciziei de către consiliului de administrație al Agenției Naționale pentru Reglementare în Energetică, prin derogare de la termenele și procedurile stabilite în Legea nr.107/2016 cu privire la energia electrică, Legea nr. 174/21.09.2017 cu privire la energetică, Legea nr. 239/2008 cu privire la transparența în procesul decizional și Codul administrativ nr. 116/2018”, se spune în decizia aprobată de CSE.

De asemenea, prin derogare, Agenția de Mediu va emite, în termen de 1 zi lucrătoare de la depunerea cererii de către SATD „Uzina Metalurgică Moldovenească”, actul permisiv „Autorizația de emisie a poluanților în atmosferă de la surse fixe” cu valabilitatea până la 31 decembrie 2022.

Ministerul Muncii Protecției Sociale până la 15 decembrie 2022 va analiza executarea resurselor alocate din Fondurile de intervenție prin deciziile CSE pentru întreținerea centrelor de plasament pentru refugiați din subordinea APL și va înainta propuneri de redistribuirea acestora (după caz restituirea acestora la bugetul de stat).

Ministerul Finanțelor, la solicitarea structurilor teritoriale de asistență socială, antrenate direct în procesul de gestionare a fluxului migraţional şi de refugiați, va aloca, din fondul de intervenție al Guvernului, mijloace financiare în sumă de 275,5 mii lei, în scopul acordării sporului de compensare pentru munca prestată în condiții de risc sporit pentru sănătate.

Vedeți mai jos dispoziția aprobată de CSE:

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X