UPDATE: Cercetarea a fost extinsă, iar anchetatorii au identificat și alte câteva resturi ale aceleiași bucăți de rachetă, descoperită la Briceni

Autor: , in Actualitate / Social / 6 decembrie, 2022, 14:03

Ministerul Afacerilor Interne (MAI) anunță luni, 5 decembrie, la ora 15:30, că în apropierea orașului Briceni, într-o livadă, a fost descoperită o rachetă. Obiectul exploziv a fost descoperit de o patrulă a Poliției de Frontieră, care din cauza bombardamentelor rusești de astăzi, și-au intensificat gradul de atenție.

UPDATE, 6 decembrie:

Ministerul Afacerilor Interne informează că, în zona din apropierea orașului Briceni, continuă cercetarea la fața locului, acolo unde au fost identificate resturi de rachetă.

Astăzi, aria de cercetarea a fost extinsă, iar anchetatorii au identificat și alte câteva resturi ale aceleiași bucăți de rachetă, descoperită ieri de patrula de poliție.

Poliția de frontieră a deschis dosar de urmărire penală care, conform prevederilor legale, va fi transmis procurorilor, ca autoritate competentă în materie penală, pentru incidente de acest tip.

La finalizarea cercetărilor la fața locului și încheierea procedurilor ce țin de competențele secției de urmărire penală a Poliției de frontieră, probele și documentele vor fi transmise către PCCOCS.

UPDATE, 6 decembrie:

„În urma verificării ariei din apropierea orașului Briceni, unde luni, 5 decembrie, au fost depistate componente ale unei rachete, echipa de geniști deplasată la fața locului nu a identificat explozibil care ar prezenta pericol pentru populația locală”, a anunțat Ministerul Apărării.

UPDATE, 5 decembrie:

Cu referire la informația despre atacurile aeriene asupra mai multor regiuni din Ucraina, din după-amiaza zilei de luni, 5 decembrie, Ministerul Apărării comunică următoarele:

O echipă de geniști ai Armatei Naționale se deplasează în acest moment la Briceni pentru a cerceta terenul.

Cu informații suplimentare vom reveni pe parcurs.

Foto: Facebook, Victor Pogolsa

Știrea inițială:

În conformitate cu planurile de acțiune ale MAI, poliția de frontieră a intensificat patrulele și a ridicat gradul de atenție în zona Inspectoratelor Briceni și Ocnița.

„În acest moment, zona în care a fost descoperită racheta a fost izolată de patrule ale poliției și poliției de frontieră.

La fața locului sunt așteptate serviciile specializate ale Ministerului de Interne, Bombteh și IGSU”, a anunțat MAI.

Amintim că, Ministerul Afacerilor Interne (MAI) a anunțat că o rachetă rusească, doborâtă de sistemul ucrainean antiaerian, a căzut și luni dimineață, 31 octombrie, în extremitatea de nord a localității Naslavcea din Republica Moldova, aflată la granița cu Ucraina. MAI susține că a luat toate măsurile de protecție. Nu au fost înregistrate victime, dar mai multe geamuri ale unor locuințe au fost sparte.

Citește și: Cum arată unele case din Naslavcea după ce o rachetă a căzut pe teritoriul din localitate: Acoperișuri distruse și geamuri sparte

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X