Maia Sandu cere comunităţii internaţionale să-şi sporească presiunile asupra Rusiei, după noile atacuri cu rachete. Mesajele transmise de conducerea țării

Autor: , in Actualitate / Politic / Social / 6 decembrie, 2022, 07:44

Preşedinta Republicii Moldova, Maia Sandu, a condamnat noile bombardamente de luni ale Rusiei, într-o postare pe pagina sa de Twitter, lansând un apel către comunitatea internaţională. Prim-ministra Natalia Gavrilița a menționat că autoritățile de la Chișinău depun toate eforturile ca să ținem situația sub control și să nu admitem riscuri pentru pentru oamenii noștri. La rândul său, șeful diplomației moldovenești Nicu Popescu a subliniat că incidentul de la Briceni „este încă o demonstrație a modului în care războiul Federației Ruse împotriva Ucrainei afectează securitatea Republicii Moldova”.

Condamnăm ferm atacurile repetate ale Rusiei asupra cetățenilor Ucrainei, a instalațiilor civile și a infrastructurii critice. Comunitatea internațională ar trebui să-și întărească presiunea asupra Rusiei pentru a opri războiul. Numai așa putem pune capăt suferinței și pierderii de vieți”, a declarat Maia Sandu.

Și prim-ministra Natalia Gavrilița a transmis un mesaj, în legătură cu ultimele atacuri.

Dragi cetățeni, în Ucraina are loc un nou val de atacuri cu rachete care generează consecințe directe și asupra țării noastre. Am fost informată că o patrulă a Poliției de frontieră a descoperit componentele unei rachete în apropierea orașului Briceni (…)

Atât eu, cât și colegii mei depunem toate eforturile ca să ținem situația sub control și să nu admitem riscuri pentru pentru oamenii noștri.

Condamn cu fermitate aceste atacuri brutale asupra unor ținte civile din Ucraina și reiterez deplina noastră solidaritate cu poporul ucrainean în aceste clipe grele”, a transmis Gavrilița.

Iar ministrul de Externe, Nicu Popescu, a menționat că în legătură cu incidentul de la Briceni a fost inițiată o anchetă.

Poliția noastră de frontieră a găsit fragmente dintr-o rachetă care a căzut în nordul R. Moldova. O anchetă este în curs de desfășurare.

Este încă o demonstrație a modului în care războiul Federației Ruse împotriva Ucrainei afectează securitatea Republicii Moldova. Condamnăm cu fermitate reînnoirea astăzi a atacurilor cu rachete ale Rusiei asupra Ucrainei”, a scris Nicu Popescu pe rețelele de socializare.

Parlamentul de la Chișinău va discuta declarația Parlamentului European privind recunoașterea Rusiei ca stat sponsor al terorismului și va lua o poziție oficială. Despre aceasta a anunțat președintele Parlamentului, Igor Grosu.

Ministerul Afacerilor Interne (MAI) a anunțat luni, 5 decembrie, la ora 15:30, că în apropierea orașului Briceni, într-o livadă, a fost descoperită o rachetă. Obiectul exploziv a fost descoperit de o patrulă a Poliției de Frontieră, care din cauza bombardamentelor rusești de astăzi, și-au intensificat gradul de atenție.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X