„Vom combate ignoranța, incompetența și falsitatea; Partid politic cu toate actele în regulă”. Coaliția pentru Unitate și Bunăstare, înregistrată la ASP

Autor: , in Actualitate / Politic / 6 decembrie, 2022, 10:21

Coaliția pentru Unitate și Bunăstare (CUB) a fost înregistrată ca partid politic la Agenția Servicii Publice (ASP), anunță marți, 6 decembrie, fondatorul formațiunii Igor Munteanu. El dă asigurări că formațiunea „va promova competența, bunul simț și onestitatea în politică, ingredientele necesare pentru afirmarea statului de drept, pluralismul politic și respectul pentru libertățile individuale”.

„De sfântul Nicolae, ASP a înregistrat Coaliția pentru Unitate și Bunăstare (CUB) în temeiul art.34, legea N.220 din 19 octombrie, 2007.

Transmit și pe această cale sincerefelicitări tuturor colegilor mei și vestea bună că de azi Coaliția pentru Unitate și Bunăstare (CUB) există ca partid politic cu toate actele în regulă”, a declarat Munteanu.

El susține misiunea CUB este de a deveni un partid liberal, național, susținător dedicat al clasei entreprenoriale active din Republica Moldova, integrat în familia politică a liberalilor europeni (ALDE/RENEW), capabil să construiască unitate și bunăstare la nivelul standardelor de viață din Uniunea Europeană.

„Vom promova competența, bunul simț și onestitatea în politică, ingredientele necesare pentru afirmarea statului de drept, pluralismul politic și respectul pentru libertățile individuale.

Vom combate ignoranța, incompetența și falsitatea. Împreună cu larga comunitate CUB vom revendica voința și prioritățile adevărate ale cetățenilor simpli, care-și doresc guvernări capabile să le rezolve problemele lor reale, nu pretențiile exclusiviste ori sectariste ale unor emanații ale întâmplărilor istorice.

Ne vom asocia cu alți cetățeni liberi la fapte bune și vom promova meritocrația, oameni testați prin muncă și efort personal, personalități notorii, capabile să asigure semenilor lor un trai decent, sigur și virtuos.

Ne asumăm misiunea de a planta semințele încrederii și unității într-un proiect al reîntregirii naționale, readucând pe agenda clasei politice interesul național, cauza publică – singurul etalon de legitimitate într-un sistem democratic”, a conchis Munteanu.

Menționăm că, la data de 1 noiembrie, ex-ambasadorul Republicii Moldova la Washington și fostul președinte al Comisiei parlamentare de control a finanțelor, Igor Munteanu, care a fost și membru al Platformei Demnitate și Adevăr, a anunțat despre crearea unui nou proiect politic care se numește Coaliția pentru Unitate și Bunăstare (CUB), partid ce se poziționează drept de centru-dreapta, proeuropean.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X