Gavrilița: „Nu putem la fiecare câteva zile să ne confruntăm cu atâtea riscuri”. Ambasadorul Rusiei la Chişinău va fi convocat la MAEIE, după ce o a doua rachetă a căzut pe teritoriul R. Moldova

Autor: , in Actualitate / Politic / Social / 8 decembrie, 2022, 12:59

Ambasadorul Federaţiei Ruse la Chişinău va fi convocat la Ministerul de Externe după ce, luni, fragmente dintr-o rachetă au căzut lângă oraşul Briceni, aproape de graniţa cu Ucraina. Anunţul a fost făcut de premierul Republicii Moldova, Natalia Gavriliţa, menționând că incidentul va fi investigat în cooperare cu instituţiile internaţionale

„Este încă o dovadă că acest război se extinde dincolo de graiţele Ucrainei. Poliţia de frontieră a găsit acest obiect, toate instituţiile statului au acţionat imediat şi vom face toate investigaţiile aşa cum facem cu cazul rachetei de la Naslavcea şi suntem gata să cooperăm cu instituţiile internaţionale pentru a documenta acest caz. Nu putem la fiecare câteva zile să ne confruntăm cu atâtea riscuri pemntru milioane de oameni. Râzboiul trebuie oprit. Ştiu că Ministerul Afacerilor Externe va convoca ambasadorul rus pentru a discuta aceste subiecte”, a declarat șefa Executivului pentru TVR Moldova.

Până acum nu se știe care este proveniența rachetei. Serviciile specializate ale Ministerului de Interne și ale Ministerului Apărării au efectuat cercetări, în urma cărora nu au găsit urme de explozibil.

Poliția de frontieră a deschis dosar de urmărire penală care, conform prevederilor legale, va fi transmis procurorilor, ca autoritate competentă în materie penală, pentru incidente de acest tip.

Amintim că, o patrulă a Poliției de Frontieră a descoperit luni, 5 decembrie, o rachetă într-o livadă din raionul Briceni. Este a doua rachetă care cade pe teritoriul Republicii Moldova.

Primul incident a avut loc în dimineața zilei de luni, 31 octombrie, în satul Naslavcea de la granița cu Ucraina – o rachetă a fost doborâtă de sistemul antiaerian ucrainean.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X