Putin, despre riscul unui război nuclear: „Rusia nu a luat-o razna. Avem cele mai avansate arme, dar ne vom concentra asupra mijloacelor pașnice”

Autor: , in Actualitate / Externe / 8 decembrie, 2022, 14:34

Vladimir Putin a declarat că „Rusia nu a luat-o razna” și a recunoscut, în același timp, că amenințarea unui război nuclear „a crescut”. Concomitent, Putin a recunoscut în premieră că războiul din Ucraina, declanșat de invazia Rusiei, va fi unul de „lungă durată” și a insistat, în același timp, că Rusia își va apăra interesele cu „toate mijloacele necesare”, scrie Sky News, citat de Digi24.

„Rusia nu a luat-o razna”, a spus Putin, în cadrul unei intervenții televizate.

În același timp, Vladimir Putin a spus că „Rusia ia în considerare folosirea armelor nucleare ca răspuns la un atac”.

Liderul de la Kremlin a mai susținut că Rusia „nu are arme nucleare tactice dispuse în alte țări, precum Statele Unite” și a adăugat că „noi (rușii) avem cele mai avansate arme, dar nu intenționăm să ne dăm mari cu ele”.

„Înainte de toate, ne vom concentra, evident, asupra mijloacelor pașnice (de soluționare a conflictului), dar, dacă rămânem fără opțiuni, ne vom apăra cu toate mijloacele pe care le avem la dispoziție”, a spus Putin. Liderul rus s-a plâns în același timp de faptul că Occidentul tratează Rusia ca pe „un cetățean de mâna a doua care nu are dreptul să existe”.

Într-unul din rarele comentarii referitoare la războiul din Ucraina, Putin a recunoscut că este vorba despre un „proces de lungă durată”, ceea ce sugerează că Rusia nu are niciun plan de a renunța la acest război curând, conform Sky News.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X