Se leagă iarăși de limba rusă. Moscova strâmbă din nas la modificările legislației electorale moldovenești

Autor: , in Politic / 8 decembrie, 2022, 17:45

Maria Zaharova, purtătoarea de cuvânt a Ministerului de Externe al Federației Ruse, s-a arătat deranjată de faptul că limba rusă ar putea fi scoasă de pe buletinele de vot din Republica Moldova.

Declarațiile în acest sens au fost făcute joi, 8 decembrie, într-o conferință de presă, și au loc în contextul în care Parlamentul de la Chișinău a votat astăzi, în lectură finală, modificările la Codul Electoral al Republicii Moldova.

„Modificarea Codului Electoral este chestiunea internă a fiecărui stat, inclusiv a Republicii Moldova. În același timp, trebuie să înțelegeți că proiectul menționat vizează direct interesele rușilor și vorbitorilor de limbă rusă din Republica Moldova”, a declarat Maria Zaharova, accentuând faptul că o bună parte din populația R. Moldova vorbește limba rusă.

Ea s-a întrebat de ce structurile internaționale nu iau atitudine și a menționat că președinta Maia Sandu, care are și cetățenia României, a promis că drepturile vorbitorilor de rusă nu vor fi încălcate. „Iese că a mințit?”, s-a întrebat oficiala rusă.

Potrivit Parlamentului, prin această modificarea Codului Electoral și a legislației electorale se dorește perfecționarea procedurilor electorale prin ajustarea actelor normative ce conțin dispoziții referitoare la alegeri, astfel încât să corespundă tendințelor noului Cod electoral al Republicii Moldova. Au fost modificate 15 acte normative, ale căror prevederi interacționează cu cele ale legislației electorale și cu domeniul de activitate al Comisiei Electorale Centrale.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X