Sandu salută decizia Marii Britanii: „Lațul se strânge pentru fugarii corupți”

Autor: , in Actualitate / Politic / 9 decembrie, 2022, 16:50

Președinta Maia Sandu a salutat anunțul făcut astăzi de Ministrul de Externe britanic privind includerea, pe o listă internațională de persoane acuzate de abuzuri grave, a doi fugari din Republica Moldova – Vlad Plahotniuc și Ilan Șor.

„Lațul se strânge pentru fugarii corupți din Moldova. Astăzi, Ministrul de Externe britanic a făcut publică o listă ce vizează 30 de indivizi din întreaga lume, care au comis abuzuri grave. Pe această listă sunt incluși Vladimir Plahotniuc și Ilan Șor, ca persoane implicate în acte grave de corupție și finanțare ilegală. Toate activele în proprietatea acestor indivizi, aflate pe teritoriul Regatului Unit și teritoriile care-i aparțin, vor fi blocate, iar lor le va fi interzis accesul în această țară”, menționează șefa statului.

Ea și-a exprimat recunoștința față de acele țări care sprijină eforturile Republicii Moldova în eradicarea corupției.

„Regatul Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord se alătură, astfel, țărilor care sprijină eforturile noastre anticorupție. Suntem recunoscători pentru această decizie, anunțată chiar de Ziua internațională împotriva corupției”, se arată în mesajul președintei.

În context, șefa statului a mulțumit tuturor partenerilor noștri externi pentru cooperare și sprijin în lupta noastră cu corupții care ne-au prejudiciat statul și cetățenii”.

Vezi și: Șor se arată amuzat de sancțiunile Marii Britanii: Nu mă afectează în niciun fel

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X