Un celebru jurnalist american a murit în timpul unei relatări de la Cupa Mondială

Autor: , in Cultură/Media / Sport / 10 decembrie, 2022, 14:08

Celebrul jurnalist american de sport Grant Wahl a murit, vineri, în Qatar, după ce s-a prăbușit în timpul unei relatări live de la Campionatul Mondial de Fotbal, transmite CNN. Vestea dispariției subite a lui Wahl a șocat întreaga lume a sportului.

„Întreaga familie US Soccer are inima frântă la aflarea veștii că l-am pierdut pe Grant Wahl”, a declarat US Soccer într-un comunicat pe contul său oficial de Twitter.

Grant Wahl a murit în timp ce relata despre meciul Argentina-Olanda, din zona rezervată presei, transmite G4Media.ro.

„Grant a făcut din fotbal munca sa de o viață și suntem devastați că el și scrierile sale geniale nu vor mai fi cu noi”, a mai transmis US Soccer.

US Soccer a lăudat pasiunea lui Wahl și „credința în puterea jocului de a promova drepturile omului” și a transmis condoleanțe soției lui Wahl, Celine Gounder, și celor dragi.

Cu câteva zile înainte, în 6 decembrie, Wahl a vorbit în podcastul său despre „durere în piept, senzația de apăsare și presiune” care deveneau „tot mai rele”, conform espn.com.

În podcastul său de joi, Wahl a spus că a avut caz de bronșită și a vizitat din nou clinica medicală.

Agentul lui Wahl, Tim Scanlan, a confirmat decesul într-un interviu telefonic vineri seară, transmite The New York Times. Scanlan a declarat că Wahl se afla în loja presei în ultimele minute ale meciului Argentina-Olanda când a intrat „în stare de suferință acută”, relatează publicația americană.

Se crede că a murit, a spus Scanlan, la un spital din Qatar sau în timp ce era dus la unul, după ce s-a simțit rău o perioadă mai lungă, pe măsură ce turneul se desfășura.

Potrivit a doi jurnaliști de la New York Times care au fost prezenți la fața locului, personalul medical a efectuat compresii toracice și alte tratamente timp de aproximativ 20 de minute înainte ca Wahl să fie scos din stadionul Lusail Iconic.

Wahl a relatat despre fotbal peste 20 de ani, acoperind 11 Cupe Mondiale, potrivit site-ului său. A fost mult timp redactor pentru Sports Illustrated și a fost autorul mai multor cărți despre acest sport, mai transmite espn.com.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X