Avocații lui Ilan Șor au fost amendați de magistrații Curții de Apel Chișinău pentru „tergiversarea intenționată a ședințelor de judecată”

Autor: , in Actualitate / Justiție / Politic / 16 decembrie, 2022, 15:44

Avocații deputatului Ilan Șor, condamnat în 2017 la închisoare pentru escrocherie și dat în căutare internațională, au fost amendați cu câte 1.500 de lei de magistrații Curții de Apel Chișinău pentru „pentru tergiversarea intenționată a ședințelor de judecată”.

Procuratura Anticorupție a anunțat că, în cadrul ședinței de judecată de vineri, 16 decembrie, care a avut loc la Curtea de Apel Chișinău, avocații lui Ilan Șor au depus 3 cereri de amânare a ședinței pe motive de implicare în alte ședințe și stare de sănătate.

Acuzatorul de stat analizând motivele invocate de către apărători a solicitat instanței aplicarea amenzilor în privința avocaților pentru lipsa fără just temei de la ședință și informarea Uniunii Avocaților cu privire la tergiversarea intenționată a ședințelor. Suplimentar, acuzatorul a solicitat și citarea în ședință a avocatului desemnat din oficiu. În rezultat, cererile acuzatorului au fost admise, fiindu-le aplicate avocaților măsură coercitivă – amendă a câte 30 de unități convenționale, ceea ce constituie câte 1.500 de lei, precum și anunțarea avocatului din oficiu, cu obligarea ultimului de a lua cunoștință cu materialele ale cauzei până la următoarea ședință.

„Atragem atenția că, ședințele anterioare din 2 noiembrie 2022, 21 noiembrie 2022, 23 noiembrie 2022, 7 decembrie 2022 și 14 decembrie 2022, de asemenea, au fost amânate în baza cererilor avocaților lui Ilan Șor. În acest sens, constatându-se tergiversarea intenționată a examinării cauzei din partea ultimilor.

Totodată, menționăm că, în ședința din 28 octombrie 2022, partea acuzării și-a susținut apelul pe dosar și a finalizat invocarea probelor în susținerea acuzării. În aceeași ședință, instanța a admis cererea avocaților privind ridicarea excepției de neconstituționalitate și a sesizat Curtea Constituțională. La moment, cauza se află la etapa susținerii apelului din partea apărării, avocații continuând să depună cereri de amânare”, a precizat Procuratura Anticorupție.

Următoarele ședințe au fost fixate pentru data de 18 și 20 ianuarie 2023.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X